RU  UA

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Здоров'я

Новини

31 травня

30 травня

29 травня

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

Всі новини

Безперервний кашель у дитини: Комаровський розповів про перші невідкладні дії

Безперервний кашель - це симптом, який може вселяти цілком обґрунтовану тривогу. Головне в цій справі - не панікувати і робити самостійно лише ті дії, в яких ви абсолютно впевнені. Однак варто визнати, що якщо такий симптом з'явився у вашої дитини, то без деякої частки паніки обійтися не вийде.

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів в своєму Instagram, якими мають бути перші невідкладні дії в подібних ситуаціях.

Перш за все, потрібно позбавити дитину від усього, що може заважати вільній роботі її дихальних м'язів. У таких випадках одяг не повинен сковувати. Якщо дитина в шарфику - зніміть його. Якщо в сорочечці, то верхній гудзик краще буде розстебнути.

Також в такому стані дитина не повинна довго перебувати в горизонтальному положенні. Головний кінець ліжка потрібно підняти. В крайньому випадку, можна посадити дитину або взяти її на руки.

Під час нападу кашлю потрібно щоб повітря було максимально свіжим. Вийдіть з дитиною на балкон або у двір, відкрийте вікно. Якщо жарко - ввімкніть вентилятор.

Навіть якщо у дитини незначний нежить, можете сміливо використовувати назальні краплі для відновлення дихання. Те ж саме стосується і температури. В такому випадку дайте дитині парацетамол або ібупрофен.

Крім цього не зайвим буде тепле пиття. Його потрібно буде вживати часто, але маленькими ковтками.

Раніше ми також повідомляли про раду доктора Комаровського на рахунок того, коли потрібно обов'язково викликати швидку своїй дитині.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я