RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Здоров'я

Новини

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Синдром неспокійного ануса: виявлено перший випадок рідкісного ускладнення після COVID-19

У 77-річного японця, який перехворів на COVID-19, за кілька тижнів після виписки почався неспокійний, глибокий дискомфорт в анальній області.

Може зберігатися до нескінченності: медик назвав серйозний наслідок COVID-19

Про це повідомляє BMC Infectious Diseases. Медики вже охрестили цей ефект "синдромом неспокійного ануса".

Чоловік переніс коронавірус у відносно легкій формі, не враховуючи неврологічних симптомів, таких, як безсоння і занепокоєння. Незабаром він знову звернувся до лікарів і поскаржився на сильний дискомфорт в районі анального отвору. При цьому його стан поліпшувався під час фізичної активності - ходьби, гімнастики, домашніх справ, і погіршувався під час відпочинку, ближче до вечора симптоми посилювалися.

Колоноскопія виявила у чоловіка внутрішній геморой без інших уражень прямої кишки. Неврологічні дослідження, включаючи глибокий сухожильний рефлекс, втрату чутливості промежини і пошкодження спинного мозку, не виявили жодних відхилень. Дисфункція нирок і залізодефіцитний статус також не підтвердилися.

Фахівці встановили, що виявлене ускладнення є рідкісною формою "синдрому неспокійних ніг", за якого пацієнти відчувають у нижніх кінцівках сильні неприємні відчуття, які зазвичай виникають у стані спокою і зменшуються при русі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що британський стиліст Марк Пілчер, який отримав премію "Еммі" за дизайн зачісок і макіяж у серіалі "Бріджертони", помер від ускладнень COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина