RU  UA

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Здоров'я

Новини

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

Всі новини

Українцям масово продають підроблені ліки: що задумала влада

З 2022 року в Україні може запрацювати 2D-кодування рецептурних медичних препаратів. Так держава боротиметься з фальсифікацією медикаментів.

Про це пише народний депутат, голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

За даними ВООЗ, кожен десятий пакет ліків в Україні сфальсифіковано.

Радуцький заявив, що система 2D-кодування є найефективнішим засобом боротьби з контрафактними ліками, та розповів про проект постанови Уряду "Деякі питання управління ліками та медикаментами та впровадження маркувальних (ідентифікаційних) ознак лікарських засобів".

Документ передбачає впровадження з 1 жовтня 2022 року 2D-кодування упаковок рецептурних медикаментів. Так, виробників зобов'яжуть розміщувати на упаковці не тільки QR-код, але й ідентифікатор несанкціонованого відкриття (він дозволить визначити, чи була упаковка лікарського препарату відкрита раніше). Міністерство охорони здоров'я розробить електронну систему "e-Stock", за допомогою якої здійснюватиметься моніторинг обігу ліків.

Раніше ми писали, що з 1 жовтня в Україні розширили список препаратів, які можна отримати за програмою "Доступні ліки". До неї увійшли препарати для лікування нецукрового діабету, епілепсії, розладів психіки та поведінки.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я