RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

У чверті регіонів України виявили небезпечну "Дельту" з Росії: легко заразитися і померти

В Україні виявлено новий для нашої країни варіант "Дельта"-штаму AY.122 COVID-19, що активно циркулює в Росії і вирізняється важким перебігом хвороби, високою швидкістю інфікування та смертністю.

Про це Інститут молекулярної біології та генетики НАНУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Вчені ІМБГ розпізнали AY.122 у зразках з Дніпра, Сум, Полтави, Миколаєва, Житомира та Одеси, тобто чверті регіонів України.

На думку співробітників Інституту, високий рівень смертності від COVID-19 в Україні, Росії та Казахстані порівняно із Західною Європою та США може бути пов'язаний з особливостями поширеної у нас "Дельти", особливо AY.122.

У 39 зразках з Одеси було виявлено 10 варіантів "Дельта"-штаму, що походять з різних країн світу: США, держав ЄС, Ізраїлю, Росії тощо.

На щастя, у зразках, наданих ІМБГ для досліджень, штам "Омікрон" не виявлено, йдеться у повідомленні.

"На думку лікарів з усього світу, "Омікрон" призводить до полегшення перебігу коронавірусної хвороби, однак не факт, що новий штам зможе швидко витіснити реактивну версію "Дельти"-штаму, як, наприклад, AY.122. Тому ми повинні продовжувати уважно стежити за появою нових штамів у країні", - наголосили в Інституті.

Нагадаємо, український лікар Тарас Жиравецький заявив: щоб витіснити штам "Дельта", "Омікрону" знадобиться не менше місяця.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я