RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Політика перетворює людей на хворих: науковці у США описали механізм

Американські науковці провели дослідження, в якому довели, що політичні новини шкідливі для здоров'я людини. Значна кількість опитаних респондентів звинувачує політику у стресі, безсонні, зруйнованих стосунках тощо.

Про це свідчить дослідження політолога з Університету Небраски-Лінкольна Кевіна Сміта, пише Medical Xpress.

Сміт продовжив працю 2017 року, повторивши те ж саме опитування в 2020 році з тією ж групою людей, за два тижні до виборів у США і через два - після. Виявилися подібні результати. Близько 40% американців вважають політику значним джерелом стресу, як і дослідження 2017 року. Також 50-85 мільйонів американців звинувачують політику у тому, що вона викликає в них утому, зароджується гнів, компульсивна поведінка. Більше того, приблизно чверть повнолітніх серйозно розглядали можливість переїзду через політику.

Те, що результати майже чотири роки залишалися однаковими – турбує.

"Цей другий раунд опитувань досить переконливо демонструє, що перше опитування не було чимось незвичайним - те, що ми виявили у цьому першому опитуванні, справді свідчить про те, що відчувають багато американців. Також неприємно думати, що за цей час нічого не змінилося. Величезна частина дорослих американців щиро усвідомлює, що політика завдає серйозної шкоди їхньому соціальному, психологічному і навіть фізичному здоров'ю", - зазначив завідувач кафедри і професор політології.

За його словами, науковцям було цікаво зрозуміти чи змінить новий президент США ставлення до політики та вплив її на здоров'я людини.

Крім того, з'ясовувалося, що 5% американців звинувачують політику у своїх суїцидальних думках.

"Кожен 20-й дорослий замислювався про самогубство через політику. Це виявилося у першому опитуванні у 2017 році, і ми запитали, чи це був статистичний артефакт. Але у двох подальших опитуваннях ми виявили те саме, тобто мільйони дорослих американців. подумували про самогубство через політику" , - зазначив Сміт.

На його думку, результати дослідження – ризик для демократії.

"Якщо люди вважають політику такою конфліктною і потенційно загрозливою для їхнього власного благополуччя, вони скажуть: "До біса її, я не хочу у неї втручатися". А демократія залежить від участі. Нам потрібні громадяни, які активно беруть участь у громадському житті", - вважає політолог.

Сміт планує дослідження, яке допоможе пом'якшити наслідки політики на життя громадян. Але одна порада його команда дала вже зараз: стати більш обізнаними у політичному житті своєї країни.

"Люди, які були більш політично обізнані, рідше повідомляли про ці негативні результати. Мені би дуже хотілося звернути увагу на те, що якщо ви візьмете когось, хто політично зацікавлений, але не особливо розуміється на політиці, і дасте йому інформацію про політичну систему, чи це зменшить ці негативні витрати політики? Результат громадянської освіти, який ніколи раніше не розглядався", - сказав він.

Раніше ми писали, як зняти стрес кожному знаку Зодіаку.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я