RU  UA

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Здоров'я

Новини

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Пандемія пішла на спад? НАНУ назвала оптимістичні цифри щодо захворюваності

Україна зараз перебуває у фазі зниження поширення коронавірусу. Кількість нових випадків захворювань на ковід істотно менша, ніж два тижні тому, і така тенденція зберігатиметься разом зі зниженням смертності.

Так вважають у Національній академії наук України.

Пік середньотижневої захворюваності на коронавірус зафіксовано 8 лютого 2022 року.

Найвища кількість позитивних ПЛР-тестів була 2 лютого – 57,9 тисячі, а найбільше нових випадків заражень виявили 4 лютого – 43,7 тисячі.

У порівнянні з максимальними значеннями кількість позитивних тестів зменшилася вдвічі.

У НАН стверджують, що така динаміка зберігатиметься не менше кількох тижнів, разом з тим прогнозується і зниження кількості смертей внаслідок зараження ковідом, яке вже значно скоротилося за останній рік.

Так, зараз смертність від коронавірусу у 2-4 рази нижча за середню летальність 2020 року і в 3-5 разів - ніж при штамі Дельта.

Нагадаємо, в Україні минулої доби, 22 лютого, зафіксовано 25 062 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 2 427, медпрацівників – 665).

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я