RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

Всі новини

Варикоз дуже помолодів: лікар пояснив, чому виникає розширення вен

Варикоз проявляється нерівномірним розширенням вен, збільшенням їх довжини та зміною форми, а також стонченням венозної стінки і утворенням у ній патологічних вузлів. Ця хвороба є доволі небезпечною, тому важливо вчасно звернутися за допомогою до фахівців у разі виявлення її симптомів. Детальніше про це для YouTube-каналу "Прикарпатська інформаційна корпорація" розповів хірірг-флеболог Василь Палчей.

Читайте також: Чи шкідливо сидіти зі схрещеними ногами: правда і міфи про популярну позу.

Фото: Getty Images

Симптоми, які вказують на варикозне розширення вен:

  • втома
  • набряки
  • слабкість
  • біль в ногах
  • зміна кольору шкіри
  • візуальне збільшення вен.

Перераховані вище ознаки можуть вказувати на те, що людині потрібно звернутися за допомогою до фахівця.

"Зараз варикоз дуже помолодів. Кожна друга людина має варикоз в певній стадії: в когось це може бути перша стадія, в когось – шоста, - пояснює експерт. - Якщо людина має спадкову схильність до варикозу, а також веде певний стиль життя, може початися варикоз, який буде прогресувати. Малорухливий спосіб життя, сидяча, стояча робота, сильні фізичні навантаження - всі ці речі провокують утворення варикозу".

Читайте на тему: Як зберегти судини здоровими у будь-якому віці: фахівці поділились порадами.

За словами спеціаліста, найнебезпечнішим ускладненням варикозу є тромбоз.

"Вени розширені, кров застоюється, вона циркулює на одному і тому самому місці, і з'являється ризик для того, що в тому місці можуть утворюватися тромби. Коли такі речі стаються, вони становлять небезпеку для життя. Якщо тромб розповсюджується і відривається, він летить до легень, перекриває судини, і часто бувають летальні наслідки", -застерігає лікар.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я