RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

Всі новини

Лікар розповіла, чи дійсно шампуні допомагають проти випадіння волосся

Випадіння волосся – поширена проблема. Найчастіше для боротьби з алопецією люди використовують різні аптечні та магазинні засоби, як-от шампуні проти випадіння волосся. Трихологиня Сусан Андарі в проекті "Це твоє здоров'я" розповіла, чи дійсно вони ефективні, чи це лише маркетинговий хід.

Читайте також: Потрібен якісний білок: лікарка розповіла, яка їжа покращує стан волосся.

Фото: pixabay.com

За словами лікарки, до складу шампунів проти випадіння волосся входять стимулюючі речовини, які можуть бути рослинного походження або синтетичні. Вони покращують кровообіг, розширюють судини та тонізують. Однак жоден шампунь не проникає у волосяні фолікули.

Сусан Андарі додала, що шампуні проти випадання волосся добре очищають, а також покращують кровообіг завдяки таким компонентам як кофеїн або іншим стимулюючим речовинам, які можуть давати "ефект холодку". Але очікувати, що вони вирішать проблему випадіння волосся – це обман.

Лікарка додала, що шампуні проти випадіння волосся, які продаються у косметичних магазинах, у більшості випадків це засоби, які добре доглядають за волоссям і надають блиску, але якоїсь терапевтичної дії у них немає.

Читайте також: Чому при стресі випадає волосся: лікарка назвала причини і розповіла про методи лікування.

Деякі аптечні та професійні засоби проти випадіння волосся, за словами фахівчині, можуть допомогти, бо містять діючу речовину, яка є лікарським засобом, стимулятором. Але відсоток продуктів, які мають доведену ефективність, дуже малий.

"В деяких є сенс, але більша частина – маркетинговий хід", – наголосила вона.

Втім, займатися самолікуванням лікарка не рекомендує, оскільки в деяких випадках це може навіть нашкодити. Андарі порадила людям, які мають проблему випадіння волосся, звернутися до трихолога, який призначить певне обстеження, яке для кожного пацієнта є індивідуальним.

Сусан Андарі Фото: instagram.com/susan.andari

Раніше лікар попередив, які народні засоби для волосся можуть спровокувати їхнє випадання.

Цікаві новини для вас:

Не тільки вік та стрес: лікарка назвала поширені причини появи сивини.

Дерматолог розповів, чому з'являється лупа та як підібрати шампунь для її лікування.

Чому у жінок випадає волосся: лікарка назвала 6 найпоширеніших причин.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я