RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

Всі новини

Підтримує здоров'я кишечника: дієтолог розповів, який хліб корисний

Деякі люди вважають, що хлібобулочні вироби не приносять здоров'ю жодної користі, а лише сприяють збільшенню ваги. Однак існує хліб, який позитивно впливає на травлення та організм. Дієтолог та гастроентеролог Олег Швець розповів про переваги хліба на заквасці.

Читайте також: Чи корисний темний хліб: дієтолог розвінчала популярний міф.

Фото: pexels.com

"Закваска - це культура дріжджів і корисних бактерій, які зустрічаються в природі і можуть бродити приблизно п'ять днів, - пише лікар на своїй сторінці у Facebook. - Такий хліб - це продукт ферментації, в якому тісто природним способом піднімається завдяки газу, що виділяється під час бродіння зерна".

Дієтолог пояснив, що хоча корисні бактерії у заквасці втрачаються під час випікання хліба, збільшується біодоступність клітковини, вітамінів, мінералів та поліфенолів – корисних сполук, які підтримують здоров'я кишечника.

Також ферментований продукт із високим рівнем клітковини допомагає контролювати рівень цукру в крові. Саме тому хліб на заквасці корисно їсти людям, у яких швидко "стрибає" глюкоза.

Олег Швець рекомендує хліб на заквасці як частину меню для зменшення ризику серцево-судинних захворювань.

Читайте також: Чи варто боятися холестерину в курячих яйцях: лікар дав відповідь.

"Дієти з високим вмістом клітковини пов'язані з меншим ризиком атеросклерозу судин та патологій серця. Хліб на заквасці пропонує додаткові переваги завдяки процесу ферментації, і вони посилюються при використанні цільнозернового житнього борошна", - пише лікар.

При цьому дієтолог попередив, що якщо людина має непереносимість глютену (целіакію), їсти хліб на заквасці з пшениці, ячменю або жита не слід. У таких випадках потрібно використовувати борошно без глютену.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я