RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Шум через спробу "перевороту" в ЛНР: в мережі ажіотаж навколо першої жертви

У соціальних мережах викликала ажіотаж звістка про те, що один із затриманих у справі про спробу "державного перевороту" в ЛНР, радник ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького Геннадій Ципкалов, нiбито вчинив самогубство.

Про загибель Ципкалова пише сепаратистський видання ЛИЦ, посилаючись на представника так званої "генпрокуратури" самопроголошеної ЛНР Сергія Рахно.

Він повідомив, що планувався допит Ципкалова, але вночі затриманий, "ймовірно усвідомивши глибину своїх злочинних дій", повісився.

Також Рахно зазначив, що Ципкалов, певно, боявся, що "змовники", якi знаходяться на волі, зроблять спроби його фізичної ліквідації.

Загибель Ципкалова обговорюють користувачі Facebook і Twitter.

"Але це офіційно. Насправді там кривава м'ясорубка", — пише на своїй сторінці в Facebook український блогер з ніком Савелій Вассерман, який проживає в окупованому бойовиками Луганську.

"Інсайд за ЛНР змови: Ципкалова за**здили до смерті на підвалі, а Кисельов (комуніст) зараз в реанімації — ледве відкачали", — пишуть в Twitter ЛНР.

Нагадаємо, раніше Ципкалов обіймав посаду "голови Ради міністрів ЛНР", але наприкінці минулого року пішов у відставку. Після він став радником Плотницького та куратором військово-промислового комплексу.

Як повідомляв "Апостроф", у бойовиків ЛНР викликають паніку чутки про зачистку з боку їх ватажка Ігоря Плотницького.