RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

WikiLeaks оприлюднив масштабний витік даних з ЦРУ

Ресурс WikiLeaks опублікував понад 8700 документів, які ймовірно належать ЦРУ, що розкривають докладні деталі інструментарію кібершпіонажу США.

Про це повідомляє Associated Press.

Зараз ще невідомо, яким чином зазначена інформація потрапила до WikiLeaks. Дані документи, якщо вони є справжніми, свідчать про те, що безпека комп'ютерів і смартфонів користувачів опинилася під загрозою.

За інформацією WikiLeaks, ці документи потрапили до ресурсу з "ізольованої мережі з високим рівнем безпеки, розташованої в Центрі кібер-розвідки ЦРУ в Ленглі, штат Вірджинія.

У документах наголошується, що ЦРУ перетворило Smart TV в інструмент шпигунства. Також йдеться і про спроби американської розвідки отримати доступ до операційного забезпечення і мобільних пристроїв, включаючи iPhone, Android і Windows.

На даний момент журналісти не змогли перевірити справжність документів, а ЦРУ поки відмовляється коментувати інцидент. WikiLeaks заявляє, що документи надали хакери і підрядники, які раніше працювали на уряд США.

Як повідомляв "Апостроф", розвідка США встановила особи посередників з РФ, які передали Wikileaks вкрадені в результаті хакерської атаки документи Демократичної партії.