У холодні осінні вечори хочеться підняти настрій собі та близьким усіма можливими способами, наприклад, подивитися улюблену комедію та зробити новий десерт до чаю. І якщо ви вже навчилися пекти бельгійські вафлі без вафельниці, але не знаєте, з чим їх подавати, приготуйте домашню Нутеллу. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом цих смачних ласощів.

Інгредієнти: молоко (200 мл), цукор (100 г), борошно (1 ст. л. з гіркою), какао-порошок (1 ст. л. з гіркою), вершкове масло (50 г), фундук (40 г), сіль (за смаком).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У невеликому сотейнику змішуємо цукор, какао-порошок, борошно та дрібку солі. Об'єм інгредієнтів можна регулювати на свій смак. Якщо ви не любите занадто солодку Нутеллу, можна покласти менше цукру, а якщо хочете отримати густішу консистенцію пасти - додати трохи більше борошна.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім невеликими порціями доливаємо до сухих інгредієнтів молоко, ретельно перемішуючи. Ставимо суміш на плиту та на слабкому вогні доводимо до кипіння.

Тим часом подрібнюємо фундук - для цього можна використати блендер. Якщо його немає, кладемо горіхи у спеціальний пакет із застібкою-слайдером. Беремо дерев'яну качалку та з її допомогою дробимо горіхи якомога дрібніше.

Як тільки суміш у сотейнику закипить, додаємо до неї вершкове масло та подрібнені горіхи. Зменшуємо вогонь, ретельно перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Проварюємо приблизно 2-3 хвилини - маса повинна загуснути.

Потім переливаємо в піалу або невелику баночку і чекаємо, поки Нутелла охолоне. Подаємо шоколадно-горіхову пасту до млинців, оладок, вафлів або крекерів.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.