Холодна пора року – чудовий час для того, щоб навчитися готувати нові страви. І якщо ви вже пробували робити хрусткі картопляні вафлі із зеленню, цього разу приготуйте бельгійські вафлі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: молоко (1,5 склянки), масло вершкове (6 ст. л.), яйця (2 шт.), мед або кленовий сироп (3 ст. л.), борошно (2 склянки), дріжджі (1,5 ч. л.).
Також знадобляться спеціальні силіконові форми, щоб вийшли вафлі, а не плоскі млинці.
Приготування:
У невеликій піалі розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. В інший посуд просіюємо через сито борошно.
У миску розбиваємо яйця і злегка збиваємо їх вінчиком або виделкою. Потім додаємо до них молоко та розтоплене вершкове масло. Слідом вливаємо кленовий сироп - якщо є, або ж рідкий мед, а також додаємо сухі дріжджі та просіяне борошно.
Потім все ретельно перемішуємо – найкраще для цього скористатися міксером. Залишаємо тісто приблизно на годину в теплому приміщенні, щоб дріжджі подіяли та розійшлися.
За годину акуратно перемішуємо тісто. Силіконові форми для випічки змащуємо олією, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, а потім у кожну наливаємо порцію тіста.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°C. Ставимо деко з формами в гарячу духову шафу і випікаємо приблизно 10-15 хвилин. Потім виймаємо вафлі та ставимо ще на 5 хвилин у духовку, щоб підрум'янилася інша частина.
Виймаємо готові вафлі із духовки. Подати їх можна із джемом, згущеним молоком, кулькою морозива, ягодами, горіхами або розтопленим шоколадом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати на сніданок ароматні сирні вафлі.
- Читайте також на theLime, як спекти лінивий бісквіт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.