Лайм

Як приготувати смачні бельгійські вафлі без вафельниці: простий рецепт

Зробити їх простіше простого

Холодна пора року – чудовий час для того, щоб навчитися готувати нові страви. І якщо ви вже пробували робити хрусткі картопляні вафлі із зеленню, цього разу приготуйте бельгійські вафлі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: молоко (1,5 склянки), масло вершкове (6 ст. л.), яйця (2 шт.), мед або кленовий сироп (3 ст. л.), борошно (2 склянки), дріжджі (1,5 ч. л.).

Також знадобляться спеціальні силіконові форми, щоб вийшли вафлі, а не плоскі млинці.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У невеликій піалі розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. В інший посуд просіюємо через сито борошно.

У миску розбиваємо яйця і злегка збиваємо їх вінчиком або виделкою. Потім додаємо до них молоко та розтоплене вершкове масло. Слідом вливаємо кленовий сироп - якщо є, або ж рідкий мед, а також додаємо сухі дріжджі та просіяне борошно.

Потім все ретельно перемішуємо – найкраще для цього скористатися міксером. Залишаємо тісто приблизно на годину в теплому приміщенні, щоб дріжджі подіяли та розійшлися.

За годину акуратно перемішуємо тісто. Силіконові форми для випічки змащуємо олією, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, а потім у кожну наливаємо порцію тіста.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°C. Ставимо деко з формами в гарячу духову шафу і випікаємо приблизно 10-15 хвилин. Потім виймаємо вафлі та ставимо ще на 5 хвилин у духовку, щоб підрум'янилася інша частина.

Виймаємо готові вафлі із духовки. Подати їх можна із джемом, згущеним молоком, кулькою морозива, ягодами, горіхами або розтопленим шоколадом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу