Український телеведучий Костянтин Грубич під час чергового випуску передачі "Знаю - споживаю" розповів про те, як вибирати каву на полицях магазинів.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
Читайте також - Турецький пиріг борек: рецепт ситної і ароматної випічки
"Перше – шукайте інформацію про країну походження. Кожна країна має свій унікальний смак. Наприклад, кава з Ефіопії має фруктові ноти, а з Колумбії – більш м'який і збалансований смак. Бразилія здивує вас шоколадним і горіховим присмаком. Кенія матиме висококислотний смак з цитрусовими або навіть винними відтінками. А, наприклад, кава з Гватемали, може пахнути яблуками, іноді можна відчути пряний присмак", - написав Грубич.
Також він радить звертати увагу на помел зерна. Якщо ви обираєте каву для заварювання у френч-пресі або для еспресо, помел буде різним. Кава повинна бути помелена саме для вашого методу заварювання.
Телеведучий зазначив, що дехто з фахівців вважає за помилку купівлю вже змелених зерен. Буцімто перемелена кава швидко втрачає свіжість та аромат. Тому краще перемолоти каву з зерна вдома самотужки: так вона буде свіжішою і смачнішою.
"Не ігноруйте термін придатності. Звертайте увагу на дату упаковки, адже старі зерна втрачають свої смакові якості", - радить телеведучий.
Якщо ви використовуєте зерна, змеліть їх на відповідний помел для обраного методу заварювання. Для френч-пресу помел має бути грубим, для еспресо – дрібним, для крапельної кавоварки – середнім.
Цікаві новини для вас:
- Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника
- Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу
- Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині