Апетитні реберця, томлені у червоному вині, виходять особливо ніжними і ароматними. Спеції і трави нададуть м'ясу особливий смак, вони ідеально підходять до будь-якого гарніру: картопляного пюре, макаронів чи рису.
Рецептом дуже смачних, соковитих свинячих ребер із цибулею та морквою у вині поділилася фудекспертка Світлана Левицька на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.
Інгредієнти:
- Мʼясні реберця - 1.5 кг (можна брати як свинину, так і яловичину)
- Дві великих цибулини
- Головка часнику
- Олія для смаження
- Сіль, перець
- Борошно для обвалювання, якщо хочеться густої підливки
- Томатна паста - 2-3 ст.л
- Пляшка червоного сухого вина
- Лавровий лист - 2 шт.
- Тимʼян пару гілочок
- Бульйон - 400 мл
- Дрібна цибуля, ідеально посадкова - грамів 250. У мене шалот
- Морква - 500 г
- Зелень для подачі
Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.
Як приготувати смачні реберця у вині
1. Ребра (для цього рецепту краще вибирати м'ясисті реберця з гарним прошарком м'яса) солимо, перчимо і обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки. Прибираємо зі сковороди чи сотейника в окрему ємність.
2. Велику цибулю шинкуємо, зубчики часнику розрізаємо на половинки, а великі - на четвертинки. Обсмажуємо все у тій же сковороді, де смажили реберця. Тушкуємо цибулю до прозорості, додаємо часник і тримаємо на вогні ще кілька секунд, щоб вивільнився аромат.
3. До цибулі і часнику додаємо томатну пасту, вино, лавровий лист, тимʼян і бульйон.
4. Повертаємо у сотейник ребра і ставимо у розігріту до 160 градусів духовку на 1-1,5 години.
5. Через годину додаємо до ребер нарізану моркву, накриваємо кришкою і залишаємо мліти ще на годину.
"Моркву можна додати зразу, але я люблю, коли вона не розварена, тому спочатку тушкую ребра, а потім додаю моркву та цибулю і ставлю мліти ще на годину", - додала блогерка.
6. Перед подачею посипаємо зеленню.