Лайм

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Готувати їх - простіше простого!

Апетитні реберця, томлені у червоному вині, виходять особливо ніжними і ароматними. Спеції і трави нададуть м'ясу особливий смак, вони ідеально підходять до будь-якого гарніру: картопляного пюре, макаронів чи рису.

Рецептом дуже смачних, соковитих свинячих ребер із цибулею та морквою у вині поділилася фудекспертка Світлана Левицька на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Мʼясні реберця - 1.5 кг (можна брати як свинину, так і яловичину)
  • Дві великих цибулини
  • Головка часнику
  • Олія для смаження
  • Сіль, перець
  • Борошно для обвалювання, якщо хочеться густої підливки
  • Томатна паста - 2-3 ст.л
  • Пляшка червоного сухого вина
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Тимʼян пару гілочок
  • Бульйон - 400 мл
  • Дрібна цибуля, ідеально посадкова - грамів 250. У мене шалот
  • Морква - 500 г
  • Зелень для подачі

Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.

Як приготувати смачні реберця у вині

1. Ребра (для цього рецепту краще вибирати м'ясисті реберця з гарним прошарком м'яса) солимо, перчимо і обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки. Прибираємо зі сковороди чи сотейника в окрему ємність.

2. Велику цибулю шинкуємо, зубчики часнику розрізаємо на половинки, а великі - на четвертинки. Обсмажуємо все у тій же сковороді, де смажили реберця. Тушкуємо цибулю до прозорості, додаємо часник і тримаємо на вогні ще кілька секунд, щоб вивільнився аромат.

3. До цибулі і часнику додаємо томатну пасту, вино, лавровий лист, тимʼян і бульйон.

4. Повертаємо у сотейник ребра і ставимо у розігріту до 160 градусів духовку на 1-1,5 години.

5. Через годину додаємо до ребер нарізану моркву, накриваємо кришкою і залишаємо мліти ще на годину.

"Моркву можна додати зразу, але я люблю, коли вона не розварена, тому спочатку тушкую ребра, а потім додаю моркву та цибулю і ставлю мліти ще на годину", - додала блогерка.

6. Перед подачею посипаємо зеленню.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати голубці з цибулі - їхній смак змусить забути про класичні.
  • Читайте також на theLime рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Авдіївська "гонорова" каша - як приготувати знамениту страву з героїчного міста
    2. Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині.
    3. Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски.

    Новини партнерів

    Читайте також

    В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

    Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

    Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

    Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

    Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

    Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину