Лайм

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Приготуйте, щоб згадати його неймовірний смак!

Ці ніжні і смачні тістечка заслужено зайняли своє місце поряд з тортом "Мурашник" та вафельним тортом зі згущенкою, що стали символами дитинства для не одного покоління українців. Адже їх часто готували на свята вдома, а його назва походить від зовнішнього вигляду - готові кульки нагадують справжні каштани. Це особливо символічно для українців, адже каштан є одним із головних символів Києва. Так, йдеться про печиво "Каштани", яке люблять усі.

Як приготувати печиво, рецепт якого, без перебільшення, досі зберігають українки, розповіла фудблогерка Віта Лавренчук на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу.

Це печиво давно стало популярним десертом для особливих подій. Його легко приготувати, а вигляд настільки вишуканий, що печиво часто стає центральним елементом солодкого столу.

Секрет текстури – у варених жовтках, що є досить рідкісним прийомом під час замішування тіста. Але саме це надає печиву особливої розсипчастості, робить його легким і водночас дуже ніжним на смак.

"Рецепт із маминих нотаток - раніше у всіх був зошит із записаними рецептами, це зараз інтернет є під рукою. Та я вважаю, що саме такі рецепти варто передавати із покоління в покоління. Смак такого печива напряму залежить від якості вашого какао, тому я б радила спробувати саме алкалізований какао", - радить Віта Лавренчук.

Інгредієнти:

  • 5 варених жовтків
  • 2-3 стол. ложки сметани або майонезу
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 пачка вершкового масла або маргарину (обов'язково має бути охолодженим!)
  • 1 ч. л соди, яку треба погасити оцтом
  • дрібка солі
  • 400-420 г борошна

Для глазурі:

  • 2 склянки цукру
  • 1 ч. л ванільного цукру
  • 50 г масла
  • 2 ст. л какао
  • 4 ст. л молока або води

Додатково: горішки або вишні, подрібнені на крихти вафельні коржі або вафлі для обкачування.

Читайте також: Скуштували б торт з буряка? Рецепт оригінального десерту.

Як приготувати печиво "Каштани"

1. Для тіста розітріть охолоджені варені жовтки, додайте до них натерте масло, сметану, сіль, ванільний цукор та борошно. Тісто повинно бути м’яким, еластичним та не липнути до рук.

2. З тіста сформуйте кульки розміром з волоський горіх. В середину кожної кульки покладіть горішок або вишню.

3. Викладіть сформовані кульки на деко, застелене пергаментом. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте печиво приблизно 15–20 хвилин, поки вони стануть злегка золотавими.

4. Для глазурі змішайте цукор, ванільний цукор, какао, масло і молоко. Варіть глазур на невеликому вогні, щоб розтанув цукор, і ще кілька хвилин після закипання.

5. Кожне печиво швиденько вмочіть у глазур та запаніруйте у подрібнених вафлях. "Так глазур швидко схоплюється, тому варто працювати швидко", - радить блогерка.

6. Готове печиво викладіть на решітку або пергаментний папір для повного застигання глазурі. Після застигання можна подавати до столу.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Грушевий тарт татен - приготуйте французький пиріг по-новому.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Осінній десерт за 15 хвилин - рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.

Новини партнерів

Читайте також

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні