У багатьох господинь є улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть смачні котлети з булгурy або котлети з хеку, запечені в духовці. theLime ділиться рецептом останніх.

Інгредієнти: філе хеку або будь-якої іншої риби (500 г), яйця (1-2 шт.), картопля (2 шт.), цибуля (1 шт.), панірувальні сухарі (2-3 ст. л.), сіль, перець.

picture Фото: instagram.com/smachna_italia_

Приготування :

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити весь бруд та пісок з неї. Підігріваємо воду в каструлі, додаємо до неї 1 ст. л. солі та відварюємо картоплю "в мундирі". Потім чекаємо, доки вона охолоне, очищаємо від шкірки.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для приготування таких котлет можна взяти будь-яку білу рибу, наприклад, хека. Промиваємо філе під проточною водою, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Цибулю очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці. Зі звареної картоплі робимо пюре.

У мисці з'єднуємо рибний фарш, картопляне пюре, натерту цибулю, сіль, перець, а також одне велике яйце або два маленьких. Також можна додати трохи хліба, вимоченого у молоці. Перемішуємо все разом до однорідності, ніби відбиваючи фарш. Потім формуємо невеликі котлетки та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього котлетки і збризкуємо оливковою олією.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 25-30 хвилин. Потім виймаємо рибні котлети і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.

Подаємо до столу з будь-яким гарніром чи салатом.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.