Усі знають класичний рецепт оладок, що готуються на кефірі та смакують з варенням, сметаною, медом або згущеним молоком. А український кулінар Євген Клопотенко запропонував рецепт солоних оладок із гарбузом і часником.

На своєму сайті він покроково розповів, що і як треба робити.

picture Оладки з гарбуза ua.depositphotos.com

"Солоні гарбузові оладки мають нейтральний, м'яко-овочевий смак, тому чудово поєднуються з різними доповненнями. Найпростіший варіант – подати їх із соусом із йогурту, часнику й лимонного соку. Також вони смакують зі сметаною, крем-сиром, хумусом або соусом песто. Для більш вираженого смаку можна додати в тісто 50–70 г натертого твердого сиру", – пояснив кулінар.

Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбузового пюре;
  • два яйця;
  • 100–150 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • сіль за смаком;
  • ¼ ч. л. чорного перцю;
  • ½ ч. л. копченої паприки;
  • один-два зубчики часнику;
  • 2–3 ст. л. олії для смаження.

Приготування

Спочатку потрібно запекти гарбуз. Тепер потрібно збити блендером пюре.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Додати до гарбуза два яйця, сіль, перець, копчену паприку, вичавлений часник. Все добре перемішати.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Додати 100–150 г борошна й 1 ч. л. розпушувача, перемішавши все до однорідного стану.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії смажити оладки по кілька хвилин з кожного боку. Млинчики мають підрум'янитися.

Готові оладки викласти на паперові рушники, аби позбутися завого жиру та вологи.

Раніше ми писали, як приготувати соковиті вареники з печінкою та картоплею. Вони смакують зі сметаною або часниковим соусом.

Цікаві новини  для вас: