Усі знають класичний рецепт оладок, що готуються на кефірі та смакують з варенням, сметаною, медом або згущеним молоком. А український кулінар Євген Клопотенко запропонував рецепт солоних оладок із гарбузом і часником.
На своєму сайті він покроково розповів, що і як треба робити.
"Солоні гарбузові оладки мають нейтральний, м'яко-овочевий смак, тому чудово поєднуються з різними доповненнями. Найпростіший варіант – подати їх із соусом із йогурту, часнику й лимонного соку. Також вони смакують зі сметаною, крем-сиром, хумусом або соусом песто. Для більш вираженого смаку можна додати в тісто 50–70 г натертого твердого сиру", – пояснив кулінар.
Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів.
Інгредієнти:
- 300 г гарбузового пюре;
- два яйця;
- 100–150 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- сіль за смаком;
- ¼ ч. л. чорного перцю;
- ½ ч. л. копченої паприки;
- один-два зубчики часнику;
- 2–3 ст. л. олії для смаження.
Приготування
Спочатку потрібно запекти гарбуз. Тепер потрібно збити блендером пюре.
Додати до гарбуза два яйця, сіль, перець, копчену паприку, вичавлений часник. Все добре перемішати.
Додати 100–150 г борошна й 1 ч. л. розпушувача, перемішавши все до однорідного стану.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії смажити оладки по кілька хвилин з кожного боку. Млинчики мають підрум'янитися.
Готові оладки викласти на паперові рушники, аби позбутися завого жиру та вологи.
Раніше ми писали, як приготувати соковиті вареники з печінкою та картоплею. Вони смакують зі сметаною або часниковим соусом.
Цікаві новини для вас:
- З копченостями та квасолею: як приготувати наваристий суп "боб левеш".
- Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.
- Як приготувати смачний гречаний суп з галушками: простий рецепт.