Напередодні Різдва господині переглядають кулінарні книги у пошуках цікавих рецептів, адже хочеться аби на столі було смачно та красиво. Українська кулінарка й рестораторка Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати різдвяний штолен.

На сторінці в Instagram вона поділилася рецептом.

picture
Штолен
Скріншот

Інгредієнти:

  • родзинки – 100 г;
  • курага – 100 г;
  • журавлина в'ялена – 100 г;
  • вишня в'ялена – 100 г;
  • ром – 100 мл;
  • мигдаль – 100 г.

Читайте також: "Швидко і просто": Євген Клопотенко поділився рецептом галети з яблуками

Інгредієнти для опари:

  • молоко – 100 г; 
  • борошно пшеничне – 150 г;
  • дріжджі пресовані – 30 г;
  • цукор – 10 г.

Інгредієнти для заварного тіста:

  • борошно пшеничне – 30 г; 
  • молоко – 150 г.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно пшеничне – 400 г;
  • молоко – 40 г;
  • сіль – 5 г;
  • цукор ванільний – 20 г;
  • мускатний горіх мелений – 1 г;
  • кардамон мелений – 1 г;
  • кориця мелена – 1 г;
  • цукор – 80 г;
  • масло вершкове – 250 г;
  • цедра апельсина – за смаком;
  • цедра лимона – за смаком.

Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Приготування

Сухофрукти вимити та замочити в ромі приблизно на чотири години. Краще це зробити заздалегідь.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Всі інгредієнти змішати для опари, накрити плівкою та поставити відпочитвати на півтори-дві години.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Холодне молоко змішати з борошном для заварного тіста, довести до загущення.

Для тіста змішати опару, заварне тіцсто кімнатної температури, просіяне борошно, цукор, сіль, молоко, ванільний цукор, спеції, масло кімнатної температури та цедру. Вимішувати тісто до тієї миті, коли воно перестане липнути до рук. 

Додати сухофрукти та горіхи, вмішати їх у тісто та накрити плівкою. Тісто залишити у теплому місці на дві години, аби воно підійшло. Розділити на три-шість рівних частин, які потрібно розкласти на дощечках. Залишити в холодильнику на вісім годин.

picture
Скріншот

Дістати з холодильника та дати нагрітися тісту за кімнатної температури. Сформувати рулет таким чином, аби шов був зверху. Переставити на деко та залишити на годину. Випікати в розігрітій до 160 °С духовці протягом 40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати імбирне печиво до свят. 

Цікаві новини для вас: