Лайм

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Рослинам подобається таке підживлення

У квітні і травні городники зайняті висаджуванням розсади у відкритий ґрунт, її підживленням та захистом від шкідників. Для цього можна використовувати як мінеральні добрива, так і органічні. Раніше ми розповідали, як удобрювати рослини курячим послідом, а тепер ділимося способом підживлення з дріжджами.

Читайте також: Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення.

Дріжджі багаті на вітаміни B, C і D, пептидами, амінокислотами і мікроелементами, такими як кремнезем, хром, фосфор, селен і залізо.

Добриво на основі дріжджів можна використовувати для всього саду та для кімнатних рослин, але особливо воно підходить для томатів, огірків та полуниць. Таке підживлення сприяє укоріненню, тому вперше їх застосовують, коли рослини тільки зійшли. Обробку слід повторити, коли рослини зацвітуть. Третє застосування має відбуватися з появою плодів. Не рекомендується використовувати суміш більше трьох разів за період вегетації.

Автор YouTube-каналу "Півтори сотки" показала, як розводити дріжджі для підживлення рослин на городі, а також порадила, як їх використовувати.

Читайте також: Стане пишним і міцним кущем: чим підгодувати розсаду томатів перед висадкою в ґрунт.

Наповніть 3-літрову банку теплою водою приблизно на 1/5 об'єму, щоб залишилося трохи місця для бродіння дріжджів.

Покришіть у неї 100 г живих дріжджів і додайте 2 столові ложки цукру або 1 столову ложку меду. Ретельно перемішайте, накрийте рушником та поставте на 1 добу у тепле місце для бродіння.

Через добу візьміть 1 літрову банку концентрованого розчину дріжджів та перелийте в 10 л теплої води. Цим робочим розчином дріжджів можна підгодовувати цибулю, часник, редис та інші культури.

"Рости все буде "як на дріжджах": це корисне і біологічно чисте підживлення. Після нього ви зможете їсти і редиску, і зелень - ніщо вам не завадить", - каже городниця.

Підживлення дріжджами рекомендується робити в теплу погоду, вранці або ввечері. За сезон її можна проводити 2-3 рази.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини