Лайм

Іловайськ 2014: в кінотеатрах України покажуть військову драму, засновану на реальних подіях

Старт в Україні - 29 серпня

29 серпня в український прокат виходить фільм "Іловайськ 2014: Батальйон "Донбас". Картина заснована на реальних подіях пекельного серпня 2014 року, коли сотні наших бійців були розстріляні російськими військовими.

В основу його сюжету увійшли реальні історії українців, які пройшли Иловайский котел. У драмі також розповідається і про загиблих героїв - "Шульца", "Скіфа", "Франко", "Літака", "Карате", й інших бійців, позивні яких змінені.

Режисером стрічки виступив Іван Тимченко. Для зйомок були запрошені не тільки професійні актори, а й добровольці, учасники подій - ветерани батальйону "Донбас". Серед них і командир штурмової групи батальйону "Донбас" Тарас Костанчук, він же став і продюсером фільму.

"Я хотів зняти цей фільм, щоб Іловайськ назавжди залишився безпрецедентною трагічною подією в новітній історії України. Ніколи ще не було такого, щоб одночасно в одному місці загинуло близько 500 бійців - і сподіваюся, вже ніколи не буде! І вони загинули не тому, що вступили в нерівний бій, а тому що їх обдурили, пообіцявши дати "зелений коридор", а замість цього ворог розстрілював прямою наводкою незахищені автобуси", - прокоментував Тарас Костанчук.

"Я хочу, щоб Іловайськ залишився в пам'яті народу, в історії, щоб люди знали імена героїв. Я не професійний актор, і найважливішим завданням, яке переді мною ставив режисер, було повернення в психологічний стан літа 2014 року. Ти починаєш згадувати себе в моменти боїв, в умовах війни. Людина війни - це механізм, який воює. Коли йде бій, немає такого: страх - не страх, думки - не думки, ти просто робиш. Головна відмінність людини війни і людини світу - на війні не рефлексіруешь. Це зовсім інший стан свідомості і увійти штучно в нього дуже непросто", додав продюсер.

У серпні 2014 українські військові-добровольці увійшли до невеличкого міста Іловайськ, стратегічний для визвольної операції, і взяли під контроль частину міста, проте, після введення значної частини регулярних російських військ українські захисники виявилися в оточенні. Тарас Костанчук, командир штурмової групи батальйону "Донбас" з позивним "Бішут" і його товариш "Квентін" (позивний змінений) отримавши поранення, не можуть відступати з залишками батальйону. Бійці змушені шукати притулок в квартирі 90-річної Петрівни. Хто може здати їх "кадировцям" або місцевим терористам? Що робити з кулею, яка застрягла в черепі "Бішута"? Хто допоможе прорватися до своїх?

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибські вечорниці", вар’єте "Рояль" у форматі дінер-шоу, концерт EPOLETS: події квітня і травня в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA виступить в Osocor Residencе з мегахітами і новою версією Dancing Lasha Tumbai

Афіша подій у Києві: "Карибські вечорниці", вар'єте "Рояль" з Lida Lee, спектаклі "Чорного квадрата"

Caribbean Club запрошує на події лютого: гостей чекають улюблені музичні, театральні та гумористичні заходи