Лайм

Українське кіно в рамках благодійного кіномарафону на підтримку України покажуть у Польщі, Туреччині та Канаді

Покази відбудуться 9 та 10 квітня

Триває благодійний кіномарафон CinemAid Ukraine Charity Film Marathon, у рамках якого вже пройшли покази українських фільмів у Польщі та Туреччині. Цими вихідними, 9 та 10 квітня, українське кіно побачать глядачі Варшави, Ізміру та Торонто.

Зібрані в рамках кіномарафону кошти перераховуються на три напрями підтримки України: у фонд "Повернися живим", на підтримку кіноіндустрії країни під час війни та на допомогу постраждалим від війни кінематографістам та їхнім родинам.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у Польщі

9 та 10 квітня 2022 року у Варшаві у рамках благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon відбудуться спеціальні покази фільмів, які стали знаковими для українського кіно.

Подія пройде під патронатом Посольства України у Польщі. Організатори заходу – Державне агентство України з питань кіно, кінофестиваль Ukraina Festiwal Filmowy, Польський інститут кіно та кінотеатр Kinoteka PKiN.

Фільми демонструватимуться українською мовою із польськими субтитрами. Покази відбудуться у кінотеатрі Kinoteka Multiplex у Варшаві (Палац Культури та Науки, Plac Defilad 1). Квитки: https://www.kinoteka.pl/repertuar/date,2022-04-09

Під час кіномарафону відбудуться також благодійні покази українських фільмів на онлайн-платформі mojeekino.pl (перегляд стрічок доступний на території Польщі).

Запрошуємо українців, які перебувають у Польщі, підтримати благодійний кіномарафон та відвідати спеціальні покази у Варшаві!

РОЗКЛАД
Субота, 9 квітня, Kinoteka, зал 2

13:00 – "Моя війна", режисерка Маша Кондакова. У 2021 році фільм отримав Приз глядацьких симпатій на Ukraina! Festiwal Filmowy у Варшаві. Під час благодійного показу фільму "Моя війна", організованого 25-27 лютого 2022 року у Польщі на платформі mojeekino.pl, було зібрано 21 375 польських злотих, які були призначені на допомогу українцям.

15:00 – "Поводир", режисер Олесь Санін. Стрічка отримала нагороди за Найкращу акторську роботу (Станіслав Боклан) та Спеціальний диплом журі за візуальну реалізацію фільму (оператор Сергій Михальчук) на Одеському МКФ у 2014 році. Того ж року фільм було висунуто на здобуття премії "Оскар" від України.
Після сеансу відбудеться зустріч із акторкою Іриною Саніною та художницею з костюмів Галою Отенко-Гурською.

18:00 – "Додому", режисер Наріман Алієв. Світова прем'єра стрічки відбулася на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, де картина брала участь в конкурсній програмі "Особливий погляд". На 10-му Одеському МКФ фільм здобув Гран-прі, у 2019 році стрічку було висунуто від України на здобуття премії "Оскар".

20:00 – "Із зав'язаними очима", режисер Тарас Дронь. Картину визнано Найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів Competition 1–2 Варшавського кінофестивалю, де відбулася світова прем’єра стрічки.

Неділя, 10 квітня, Kinoteka, зал 2

13:00 – "Погані дороги", режисерка Наталка Ворожбит. Стрічка стала призером 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, у 2021 картину було висунуто Україною на здобуття премії "Оскар".

15:00 – "Щедрик", режисерка Олеся Моргунець-Ісаєнко. Після перегляду відбудеться зустріч із другою режисеркою картини Анастасією Атаманчук та акторами Томеком Собчаком та Поліною Громовою.

18:00 – "Атлантида", режисер Валентин Васянович. Фільм здобув перемогу в офіційній конкурсній програмі "Горизонти" 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. У 2020 році картину було висунуто на премію "Оскар" від України.

20:00 – "Черкаси", режисер Тимур Ященко. Фільм отримав Приз глядацьких симпатій на 5-му фестивалі Ukraina! Festiwal Filmowy у Варшаві. Після показу відбудеться зустріч із режисером стрічки Тимуром Ященком.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у Туреччині

У суботу, 09 квітня, о 14:00 у турецькому Ізмірі в рамках благодійного кіномарафону відбудуться покази фільму "Толока" Михайла Іллєнка та короткометражних фільмів "Анна" Олеся Саніна та "На своїй землі" Саші Кірієнка.

Фільми демонструватимуться українською мовою із турецькими субтитрами. Показ відбудеться у кінозалі мистецького центру "Ізмір-Санат": Mimar Sinan, Izmir Fuarı 26 Ağustos Kapısı, Izmir Sanat Binası. Бронювання квитків: https://www.facebook.com/ukrainians.in.izmir/

Захід пройде під патронатом Посольства України в Турецькій Республіці та за підтримки Адміністрації муніципалітету Ізміра, співорганізатором зі сторони України виступає Асоціація "Дивись Українське".

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у Канаді

Наступна зупинка марафону CinemAid Ukraine Charity Film Maratho буде в Канаді, Торонто.

У неділю, 10 квітня глядачі побачать військову драму Олесі Моргунець-Ісаєнко "Щедрик" та короткометражні фільми "Дякую" Максима Люкова та "Чоловік" Оксани Артеменко.

Показ відбудеться у Guild Hall – Old Mill Toronto, за адресою 21 Old Mill Road, Toronto, Ontario M8X 1G5. Фільми будуть показані українською із англійськими субтитрами. Квитки: https://fb.me/e/2oI4BD3Ri

Організаторами показу в Торонто є Міжнародна організація Українських громад "Четверта Хвиля" (Канада) та Асоціація "Дивись українське" (Україна).

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України.

Благодійний кіномарафон ініційований Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією "Дивись українське", Українською Кіноасоціацією, ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", ГО "Нарешті", БО БФ "Двері" та ГО "Центр розвитку креативних індустрій".

Новини партнерів

Читайте також

Тіна Кароль в Osocor Residence: 14 червня співачка дасть концерт просто неба в резиденції

Незабутній вечір під відкритим небом разом із Тіною Кароль! 14 червня в резиденції Osocor Residence співачка влаштує грандіозний концерт

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибські вечорниці", вар’єте "Рояль" у форматі дінер-шоу, концерт EPOLETS: події квітня і травня в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA виступить в Osocor Residencе з мегахітами і новою версією Dancing Lasha Tumbai