RU  UA

Красота

Як відростити міцні нігті: 5 порад фахівця по догляду за руками

Як доглядати за нігтями вдома

Дуже часто дівчата і жінки різного віку хочуть відростити довгі і здорові нігті, але стикаються на шляху до цієї мети з безліччю проблем. А все тому, що не дотримуються 5 головних правил по догляду за руками.

Зволоження

Масла і креми для рук і нігтів фахівці придумали не просто так. Цими засобами потрібно обов'язково користуватися, якщо ви хочете, щоб ваші руки були гарними і здоровими.

Креми для рук бувають різними, на зиму краще підходять ті, які містять більше зволожуючих і захищають речовин. Це зазвичай сказано на упаковці. Що стосується масел, потрібно обов'язково використовувати вітамінні масла для нігтів і кутикули. Купити їх можна як в аптеці, так і в звичайних магазинах з товарами для гігієни та краси.

Догляд

Потрібно ретельно доглядати за своїми нігтиками. Прибирати кутикулу потрібно тільки спеціальними дерев'яними паличками, нігтьові пластини потрібно акуратно підпилювати, щоб вони не тріскалися і не чіплялися за одяг. Також не варто занадто сильно і часто полірувати нігті, щоб вони не стоншувалися.

Харчування

Для гарного стану нігтів потрібно вживати якомога більше продуктів, що містять кальцій і вітаміни А, В, С, D, E. Наприклад, корисними продуктами є кефір, сир, риба, зелені овочі, цитрусові, морква, цвітна капуста, яловичина, куряче філе. Ці продукти корисні як для нігтів, так і для всього організму в цілому.

Відпочинок

Нігтям обов'язково потрібно дозволяти відпочити від лаку. Під шаром покриття нігтьова пластина не дихає, навіть якщо на пляшці з лаком написано, що він пропускає повітря.

Дозволяти нігтям «дихати» потрібно хоча б раз на кілька тижнів. У цей час треба просто зняти всі покриття, зробити доглядаючий манікюр, нанести крем і зволожуюче масло.

Тепло

У холодну пору року потрібно обов'язково носити рукавички. На холоді шкіра рук сильно пересушується, може почати червоніти, тріскатися. Те ж саме відбувається з нігтями. Вони можуть стати занадто сухими, ламкими і, відповідно, не будуть відростати так, як вам того хочеться.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити

Читайте також

Замість ботоксу: експерти назвали простий засіб, який помітно зменшить зморшки

Исследование показало, что алоэ вера эффективнее борется с морщинами, чем некоторые увлажняющие кремы и уколы красоты, в частности ботокс

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стилист рассказал, какие простые приемы, а также стрижки и прически визуально могут сделать женщин после 50 лет намного моложе

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Каких распространенных ошибок следует избегать в макияже для глаз женщинам после 50 лет, чтобы визуально не казаться еще старше