Лайм

Візажист назвала популярний прийом макіяжу, який візуально додає жінкам віку

Експертка пояснила, як робити не варто

Макіяж – для багатьох жінок невід'ємна частина образу, так само, як зачіска чи стильне, підібране за типом фігури вбрання. Проте доволі часто представниці прекрасної статі припускаються поширених помилок, коли вкотре наносять косметику на своє обличчя.

Карен Беттс, візажист, майстер по перманентному макіяжу та мікроблейдінгу, розповіла виданню Express, якого популярного прийому в макіяжі варто уникати, адже візуально він може додавати віку. За словами експертки, виділення нижньої повіки підводкою – не найвдаліше вдале рішення для жінок після 40 років.

Фото: Getty Images

"Підведення нижньої повіки підкреслить природну форму очей, а вії візуально зробить більш густими та об’ємними. Проте часто жінки замість акуратної тоненької лінії малюють більш грубу, що в кінцевому результаті має не дуже гарний вигляд, - пояснює Карен. – А все тому, що наносити підводку складно. Багато з нас роблять чорну лінію вдвічі більшою, аніж задумували спочатку, адже щось може не виходити. Таким чином макіяж виглядає більш яскраво та навіть агресивно, візуально додаючи жінці віку".

Така тенденція в макіяжі не нова, адже з’явилася ще у в 1920-х роках і знову стала дуже популярною у 50-х і 60-х роках. Однак у разі її використання слід пам'ятати, що лінія має виглядати природно та не бути занадто грубою.

Читайте також: Візажисти назвали кольори помади, яких варто уникати жінкам після 40 років.

Цікавий факт: як зазначається у джерелі, макіяж з використанням підводки бере свій початок ще в Стародавньому Єгипті, а всесвітньо відомий журнал про моду Vogue описує його як "найстаріший у світі прийом у макіяжі".

Фото: Getty Images

І, за словами співзасновниці Музею макіяжу Дорін Блох, спершу фарбу для повік використовували аж ніяк не для краси. Детальніше про це жінка розповіла Vogue: "Фарба для повік мала імунологічні та антибактеріальні властивості, які підтримували здоров’я очей".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді