Лайм

Зірковий стиліст розповів, як підібрати найбільш вдалу зачіску для свого обличчя

Врахуйте ці прості рекомендації

Правильна зачіска здатна омолодити жінку та підкреслити її красу, але не завжди експерименти у перукарні виявляються вдалими. Зірковий стиліст Люк Бенсон, який працював із Біллі Айліш, Ліамом Пейном, Лолою Янг та Мей Мюллер, поділився з виданням Express секретами підбору стрижки для свого типу обличчя.

"Зачіски можуть зістарити нас або омолодити на кілька років, і це залежить від довжини, кольору та укладки, - говорить він. - Один і той самий темний боб може виглядати зовсім по-різному на різних людях. Є фактори, які необхідно враховувати і завжди брати до уваги".

Читайте на тему: Якого кольору волосся варто уникати жінкам, щоб не виглядати старше: поради стиліста.

Французький боб із чубчиком Фото: instagram.com/jayne_edosalon/

Хоча довге волосся може візуально додати жінці віку, це не означає, що його потрібно стригти коротко.

"Вам не потрібно робити радикально коротку стрижку, коли ви стаєте старшою. Класичні стилі, такі як боб, як правило, підходять жінкам різного віку та зрізними обличчями, - сказав стиліст. - Дуже довге волосся, залежно від стану, може старити. Але якщо збалансувати його шарами чи м'яким чубчиком, комусь це допоможе повернути актуальний стиль".

Фото: https://www.instagram.com/studio_marteena/

Форма обличчя відіграє певну роль у виборі стрижки, але не варто орієнтуватися лише на неї.

"Існує кілька міфів про те, які зачіски можна чи не можна носити з різними формами обличчя, - пояснив Бенсон. - Але ваш перукар повинен уміти трохи змінити форму будь-якої стрижки, щоб вона відповідала вашій формі обличчя. Ось чому перуки зазвичай виглядають трохи дивно, і їх треба підганяти, щоб вони виглядали реалістично".

Читайте на тему: Не поспішайте робити цю зачіску: перукар розповіла, яка стрижка може візуально старити жінку.

Фото: https://www.instagram.com/studio_marteena/

Фото: https://www.instagram.com/studio_marteena/

За словами експерта, овальним обличчям пощастило найбільше: їм пасують будь-які стрижки. Квадратним обличчям потрібні зачіски, які пом'якшують форму, наприклад, пасма, що обрамляють, або чубок-шторка. Круглі обличчя краще виглядають зі стрижками, які додають структуру та форму, наприклад, подовжені каре або довгий косий чубчик. Трикутним обличчям пасують зачіски, які балансують риси – піксі, асиметричний подовжений боб.

Фото: https://www.instagram.com/studio_marteena/

Фото: https://www.instagram.com/studio_marteena/

Але, як відомо, правила створені для того, щоб їх порушувати. Ваш перукар повинен адаптувати стрижку не тільки до форми вашого обличчя, але й до текстури вашого волосся, вашого способу життя, наскільки добре ви вмієте його укладати самостійно, скільки часу у вас є на це, на ваш бюджет", - наголосив стиліст.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких