Лайм

Топ-5 помилок із зачіскою, яких варто уникати жінкам після 50 років

Ції дії краще замінити більш корисними

З віком волосся потребує ретельнішого і більш дбайливого догляду, адже з'являються такі поширені проблеми, як підвищена сухість, ламкість або пошкодження. Про те, як уникнути їх і зробити так, щоб навіть після 50 років пасма були сяючими і здоровими, фахівці перукарської справи розповіли виданню Southern Living.

Фото: pinterest

Занадто довге волосся

Зайва довжина може підкреслити пошкодження і сухість волосся, тому слід раз на два місяці підрізати посічені кінчики. У такому випадку вдасться зберегти волосся здоровішим і більш гладеньким. Крім того, експерти радять не забувати про багатошарові стрижки до плечей і чубчики, які допоможуть створити сучасний привабливий образ.

Читайте також: Колористи порадили, як візуально додати тонкому волоссю густоти та об'єму.

Темний колір

Як зазначають перукарі, занадто темний і однорідний колір волосся може візуально додати віку, підкреслюючи зморшки та кола під очима. Тому не бійтеся при фарбуванні додавати світліші пасма, особливо це стосується зони навколо обличчя. Такий прийом надасть волоссю об'єму, а обличчю – барв і сяйва молодості.

Фото: pinterest

Занадто світлий блонд

Знебарвлення волосся давно застаріло і вийшло з моди. Воно шкодить зрілому волоссю, яке саме по собі є більш сухим і ламким, а також робить обличчя блідим. Якщо ви блондинка і хочете зберегти свій фірмовий стиль, використовуйте темніший загальний тон і додайте світлих відблисків на пасмах.

Надмірна кількість доглядових засобів

Надмірне використання доглядових засобів для волосся може перевантажити пасма і призвести до протилежного ефекту. Що повинно бути обов'язковим, крім шампуню, маски та кондиціонера? Олія для кінчиків і термозахист. В окремі дні можна використовувати лак для волосся та сухий шампунь. Цих продуктів буде цілком достатньо для того, щоб мати здорове доглянуте волосся.

Читайте на тему: Стилісти дали поради, як фарбувати волосся жінкам після 60 років.

Фото: pinterest

Ігнорування пошкоджень

Кінчики, що січуться, сухість і ламкість - фактори, що впливають на вигляд вашого волосся у всіх аспктах, і хорошої стрижки або фарбування зазвичай недостатньо. Слід постійно дбати про волосся: наносити термозахист перед сушінням феном, масло на кінчики, користуватися маскою і кондиціонером.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді