Лайм

Як весна впливає на стан шкіри і яким має бути правильний догляд: поради експертів

Візьміть на замітку кілька рекомендацій

Коли на зміну зимі приходить весна – це означає, що саме час переглянути звички з догляду за шкірою та відкоригувати їх відповідно до нової пори року. В блозі канадської клініки The Ottawa Skin Clinic, якою керує доктор медицини Алан Міхон, фахівці пояснили, чому це важливо та на які саме аспекти слід звернути увагу.

Підвищений вплив УФ-променів

"З настанням теплої весни вам захочеться більше виходити на вулицю та гуляти, що збільшує вплив сонячних променів на шкіру. Варто наносити сонцезахисний крем щодня, особливо перед виходом на вулицю", - пояснюють експерти.

Фото: unsplash.com

Пітливість і висипання

Фізичні активності призводять до потовиділення та висипань, тому важливо вмивати обличчя двічі на день. Навіть швидка прогулянка може закупорювати пори та викликати висипання у разі відсутності якісного догляду. "Кожного дня потрібно вмиватися, особливо після активного відпочинку" - наголошується в джерелі.

Читайте також: Перукар попередила про 5 поширених звичок, які шкодять волоссю під час сну.

Алергічна реакція

Цвітіння дерев, квітів та трав не надто подобається людям, які мають алергію. Вона може викликати свербіж, набряк очей чи нежить. У такому випадку бактерії можуть легко перенестися з ваших рук на шкіру, а це призведе до закупорювання пор, появи висипань та зморшок, якщо ви будете постійно терти очі.

Також фахівці рекомендують звернутися до лікаря, аби знайти найкращу протидію алергічній реакції та захистити шкіру.

Шкідливі випаровування

Підвищена вологість у повітрі, активність та схильність до потовиділення – фактори, які можуть призвести до інтенсивного вироблення жиру вашою шкірою.

Експерти радять замінити важкі зволожуючі креми на більш легкі – такі, які не спричиняють висипання: "Використовуйте легкі креми та сироватки протягом весни, щоб ваша шкіра виглядала пружною та доглянутою. Тоді вам вдасться не забивати пори та не обтяжувати її доглядовими продуктами".

Фото: unsplash.com

Ще кілька порад:

Робіть пілінг – з його допомогою вдасться видалити будь-які накопичення сухих мертвих клітин шкіри, які залишаються на поверхні. Робити процедуру слід не більше двох разів на тиждень. "Використовуйте натуральний продукт, який не містить агресивних шкідливих інгредієнтів, які можуть спричинити висихання шкіри", - зазначається в блозі.

Завжди носіть з собою SPF, навіть якщо вам не дуже подобається ця ідея. Використовуйте зволожуючий крем із фактором SPF30, адже ваше обличчя піддається впливу ультрафіолетових променів майже щодня, тому важливо його захистити. Дотримання цієї простої поради запобіжить передчасному старінню та раку.

Консультація дерматолога - весна для цього є ідеальною пору року, особливо якщо ви маєте захворювання шкіри (наприклад, акне). "Оскільки зміна сезону може спричинити загострення, фахівець допоможе вам підібрати підходящі процедури чи продукти, відкоригувати режим догляду за шкірою для того, аби ви отримували від цього процесу найкращий результат", - пояснюють спеціалісти.

Фото: unsplash.com

Макіяж. Перегляньте вашу косметичку та переконайтеся, що її вміст не є застарілим та зіпсованим. Вчасно змінюйте компоненти на нові, а також з настанням весни не забудьте поміняти важкі основи на більш легші, призначені спеціально для теплої пори.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді