Лайм

Можливо, ви занадто часто миєте голову — ось що радять експерти

Перегляньте свій режим миття волосся

Коли справа стосується миття голови, тут не можна обійтися однією універсальною порадою, яка підійде всім. Як пояснюють експерти виданню Today, в цій ситуації важливу роль відіграють різні фактори: і тип волосся, і його структура, і навіть спосіб життя людини. Лише враховуючи ці та інші аспекти, можна визначити, як часто потрібно мити голову саме вам.

Фото: unsplash.com

Чи потрібно мити голову кожного дня?

Цього робити не бажано, оскільки часте миття волосся може порушити баланс природних жирів, які сприяють зволоженню.

"Надто часте миття голови може нашкодити вашому волоссю, адже пасма стануть сухими та ламкими, а також це може спричинити подразнення шкіри голови", - пояснює Джошуа Цайхнер, директор косметичних і клінічних досліджень дерматологічного відділення лікарні Маунт-Сінай.

Читайте також: Як спати з вологим волоссям, щоб зранку воно виглядало ідеально: лайфхаки стиліста.

"Коли волосся вологе, воно набухає, і це робить його більш вразливим. Процес нанесення шампуню чи кондиціонера може пошкодити кутикулу волосся (зовнішній шар). Коли голова висохне, вимиті пасма будуть об’ємними, також збільшуються шанси отримати посічені кінчики", - розповідає хімік-косметолог Перрі Романовскі.

Фото: unsplash.com

Жінкам з чутливою шкірою голови слід бути особливо обережними, оскільки вплив миючих засобів може призвести до подразнення шкіри голови. У деяких людей надто часте миття голови може викликати висип та свербіж.

Незважаючи на це, потрібно мити голову достатню кількість разів. В протилежному випадку брудне волосся також може стати причиною подразнення шкіри голови. "Якщо ви не часто миєте волосся, на шкірі голови накопичується жир. Це призводить до жирності та появи лупи", – каже Цайхнер.

Тоді як часто потрібно мити голову?

За словами Кейсі Бертуччі, перукаря та співзасновника Salon 120 West у Бостоні, важливо вразовувати різні фактори: тип волосся, його текстуру та ваш спосіб життя в цілому.

"Якщо ви любите часто мити голову, робіть перерву принаймні 2-3 дні між кожним миттям. Ті, у кого текстуроване або кучеряве волосся, як правило, мають більш суху шкіру голови та пасма, тому вони можуть мити голову кожні 5-7 днів. Звісно, якщо це підходить для вашого ритму життя", - наголошує Бертуччі.

Фото: unsplash.com

Як пояснює Романовські, фарбоване волосся також слід мити рідше - шампунем із зволожуючою формулою без сульфатів - якщо ви хочете отримати максимально хороший результат. Колір трохи тьмяніє з кожним миттям голови, тому ви можете продовжити життя вашому фарбуванню, миючи голову через день або кожні три дні.

Читайте на тему: Як часто треба чистити щітку для волосся і чим її можна обробити від бруду.

Деякі типи волосся вимагають частого миття, особливо це стосується володарок тонких пасм. Жінки з тонким волоссям повинні намагатися уникати шампунів, що містять певні компоненти. "Диметикон може накопичуватися та обтяжувати ваше волосся. Тоді як циклометикон є хорошим вибором для такого типу волосся, оскільки він з часом випаровується", – каже Романовскі.

Фото: unsplash.com

Як мити голову, щоб отримати найкращий результат?

Очищуйте саме шкіру голови, не потрібно зосереджуватися на довжині та кінчиках. Адже коли ви будете змивати шампунь, довжина та кінчики таким чином теж очистяться.

Не потрібно брати надто велику кількість шампуню, достатньо буде порції, яка за розміром нагадуватиме маленьку ягоду.

Немає потреби в тому, аби час від часу міняти свій шампунь. "Волосся насправді цінує послідовність. Воно не "звикне" до шампуню настільки, що засіб нібито перестане працювати. Це міф", - зазначає Романовскі.

Читайте на theLime: Експерти дали 4 поради, як запобігти випадінню волосся.

Не забувайте використовувати кондиціонер: "Якщо ви не використовуєте його, волосся буде важче розчісувати, - каже Романовскі. - Кондиціонер потурбується про ваші пасма і запобіжить їх подальшому пошкодженню".

Фото: unsplash.com

Кондиціонери загалом набагато сильніші за шампуні, тому цей засіб має бути якісним, навіть якіснішим за шампунь. "Будь-який ефект, який ви побачите від шампуню, буде перевищений ефектом, який ви отримаєте від кондиціонера", - ділиться Романовскі.

"Пам’ятайте, що кондиціонер не потрібно наносити на шкіру голови - навпаки, починайте зі всієї довжини і поступово рухайтесь до кінчиків", - підсумовує експерт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима