Лайм

Експерти не радять: 6 речей, які не слід робити зі своїм волоссям у повсякденному догляді

Ці помилки часто допускають через незнання

Кожна з нас хоче виглядати привабливо, незалежно від пори року та віку. Однак останнім часом багато хто почав скаржитися на те, що його волосся стало сильно випадати, втратило колишній блиск і життєву силу. Це могли спровокувати різні чинники: постійний стрес, дефіцит вітамінів і, звичайно ж, неправильний догляд. theLime вирішив розібратися, яких помилок варто уникати у повсякденному догляді.

Про це у коментарі bestlifeonline.com розповіла доктор медичних наук, дерматолог та дерматологічний хірург Ніра Натан, яка здобула освіту в Гарварді.

Читайте також: Як правильно мити жирне волосся, щоб воно довше залишалося чистим.

Фото: pixabay.com

1. Сушіння волосся природним шляхом

Якщо ви увімкнете занадто високу температуру, волосся легко пошкодити феном. Однак Натан зазначає, що сушіння волосся природним шляхом (на повітрі) також може призвести до їх серйозного пошкодження.

"Сушіння волосся на повітрі може призвести до набухання стрижня волосся, що може зробити його більш схильним до ламкості", зазначила експерт.

За її словами, найбезпечніший спосіб висушити волосся це сушити його феном на найнижчій температурі, тримаючи фен на відстані приблизно 15 см.

2. Тугі зачіски

Натан згадала, що вона відмовилася від тугих зачісок після того, як зіткнулася з випадінням волосся.

Найкраще змінювати зачіски кожні 2-3 тижні, щоб зменшити ламкість та випадання волосся.

3. Плавання без шапочки для плавання у хлорованих басейнах

"Хлор призначений для дезінфекції, яка дійсно може позбавити наше волосся вологи", – каже вона.

Натан додає, що якщо волосся промокло в хлорованому басейні, вам необхідно відразу ж після цього вимити його шампунем і кондиціонером. Вона також зазначила, що ви можете спробувати змастити волосся кокосовим маслом перед плаванням, щоб захистити його.

Читайте також: Чому волосся стає жирним після кондиціонера: сім помилок під час миття голови.

4. Тривала відмова від миття голови

Деякі люди спеціально не миють голову тривалий час для отримання природного кондиціонера шкірного сала. Проте Натан каже, що ніколи не спробувала б цей тренд.

"Якщо ви не митимете волосся довше тижня, це може бути добре для ваших пасм, але це жахливо для шкіри голови", каже вона. "Накопичення цього продукту з омертвілими клітинами шкіри та шкірним салом може призвести до запалення, виснаження або випадіння волосся".

Натомість вона пропонує обмежити нанесення шампуню на коріння волосся, що, за її словами, очистить шкіру голови, зберігаючи при цьому вологу на пасмах.

5. Нанесення оливкової олії на шкіру голови

Використання натуральних інгредієнтів для догляду за волоссям може дати відмінні результати, однак Натан каже, що вона ніколи не наноситиме оливкову олію на шкіру голови, оскільки вона створює поживне середовище для дріжджів, які викликають лупу, що може вплинути на здоровий ріст волосся.

Натомість вона пропонує спробувати олію чайного дерева, олію розмарину або кокосову олію, якщо ви любите змащувати волосся олією.

6. Бразильське випрямлення волосся

Натан категорично проти бразильського кератинового випрямлення волосся, яке чимало хто використовує, щоб хвилясте або кучеряве волосся виглядало прямим.

"У складі може бути формальдегід – відомий канцероген, – а також можна пошкодити волосяні фолікули та призвести до утворення рубців, що може призвести до незворотного випадіння волосся", – пояснює вона.

Експерти попереджають, що кератинові засоби, позначені як "без формальдегіду", все ж таки можуть містити метиленгліколь – розчин, який під час контакту з повітрям перетворюється на газоподібний формальдегід. Багато вчених закликають до заборони таких продуктів, які пов'язані з мієлолейкозом та рідкісними видами раку носа та глотки.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Стилісти назвали чотири зачіски, які ніколи не виходять із моди: фото.
  2. Каре – великий тренд 2024 року: як виглядають наймодніші варіанти зачіски.
  3. Стилістка назвала невдалу зачіску, яка вийшла з моди та підкреслює ознаки старіння.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді