Лайм

Як правильно мити жирне волосся, щоб воно довше залишалося чистим

Візьміть собі на замітку та розкажіть подрузі

Багато експертів відзначають, що занадто часте миття голови може негативно позначитися на стані волосся. Але що робити, якщо вигляд зачіски наступного дня після миття вас не влаштовує? theLime вирішив розібратися, як правильно доглядати за жирним волоссям, щоб воно довше залишалося чистим.

Про це у коментарі ресурсу adorebeauty.com.au розповіли професійні перукарі.

Читайте також: Експерти розповіли, як часто потрібно мити голову взимку.

Чи можна мити жирне волосся щодня?

Для деяких людей щоденне миття жирного волосся – необхідність. Однак є безліч способів виправити це. Це може бути сухий шампунь, начісування волосся або навіть спеціальний папір. Якщо ваше волосся після миття все ще залишається жирним, значить, настав час підібрати інший догляд за ними.

Фото: pixabay.com

Чому волосся жирніє після миття?

На жирність шкіри голови може впливати декілька чинників. Ваш режим догляду, вплив навколишнього середовища і навіть стан здоров'я – все це відіграє роль у виробенні природного шкірного сала. Якщо після миття волосся залишилося жирним, проаналізуйте свій розпорядок дня та загальний стан здоров'я, щоб краще визначити основні причини, які можуть вплинути на нього.

Фото: pixabay.com

Як часто мити жирне густе волосся?

Вважайте, що вам пощастило – таке волосся зазвичай можна мити 3-4 рази на тиждень, при цьому воно не виглядатиме брудним. Більш густе волосся має тенденцію приховувати жирну шкіру голови і краще вбирати шкірне сало, що знижує ймовірність появи жирності через день. Якщо ви щодня миєте волосся, вам буде легше, ніж тим, хто має більш тонке волосся. На щастя, є й інші способи виправити жирність волосся без миття. Наприклад, сухий шампунь допоможе видалити бруд з волосся та позбавити вас від відчуття жирності. Отже, якщо ви все ще ставите питання, як часто слід мити жирне волосся не частіше, ніж 2-3 рази на тиждень. Таким чином, ви зможете насолоджуватися відчуттям чистоти, не позбавляючи його при цьому необхідної вологи і не піддаючи пасма впливу великої кількості хімічних елементів.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Чому волосся стає жирним після кондиціонера: сім помилок під час миття голови.

Як часто мити жирне тонке волосся?

Якщо у вас тонке волосся, постарайтеся не мити голову щодня. Навіть якщо через день ваше волосся стане жирним, відкладіть миття шампунем, щоб спробувати дати натуральному шкірному салу виправити ситуацію. Багато звичайних шампунів мають у складі агресивні хімічні речовини. Це призводить до видалення вологи з волосся, що часто спонукає шкіру голови виробляти більше шкірного сала, щоб компенсувати це. І це часто стає системою. Але чи знаєте ви, що тонке волосся може несподівано виглядати менш жирним, коли воно звикне до менш частого миття шампунем? Почніть мити його 4 рази на тиждень, а згодом зменшіть до 3 разів.

Фото: pixabay.com

Як правильно мити жирне волосся?

Необхідно обов'язково зосередитися на шкірі голови. Саме тут відбувається вироблення шкірного сала. Тому варто витратити більше часу на виправлення цієї проблемної області, ніж на кінці. Нанесіть шампунь безпосередньо на шкіру голови, акуратно масажуючи її протягом декількох хвилин, щоб видалити жир та забруднення. Не повторюйте по довжині волосся. Натомість дозвольте шампуню просто стікати по пасмах волосся при ополіскуванні. Якщо після миття ви виявите, що у вас жирне волосся, запам'ятайте цю пораду: не повторюйте процедуру. Існує помилкова думка, що частіше миття допоможе позбутися більшої кількості шкірного сала. Але все це призводить до того, що організм "вважає", що вам не вистачає олії для підтримки здоров'я волосся. У відповідь на це він вироблятиме ще більше шкірного сала, щоб компенсувати це.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Експерти порадили, як покращити шкіру під очима в домашніх умовах.
  2. Що буде, якщо ніколи не мити щітку для волосся: експерти дали відповідь.
  3. Як визначити свій тип шкіри та підібрати щоденний догляд: поради експерта.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима