Лайм

Перукарі поділилися лайфхаками, як зробити волосся блискучим: не всі це знають

Поради професіоналів стануть у пригоді кожному

Помилки у догляді за волоссям можуть значно погіршити його здоров'я та зовнішній вигляд. Якщо ви хочете, щоб волосся було блискучим і гладеньким, слід дотримуватися простих правил, які знають не всі. Ними з виданням Real Simple поділилися перукарі-стилісти з Лондона та Каліфорнії Тіна Оутен і Марк Таундсен.

Експерти пояснюють, що причиною тьмяного волосся є пошкодження його кутикули - захисного поверхневого шару.

Читайте також: Волосся як солома: чому воно псується і що робити, щоб його покращити.

Фото: Getty Images

"На зовнішньому шарі волосся є кутикули, схожі на черепицю на даху. Чим більш нерівними і загнутими по краях вони стають, тим більше світла поглинається волоссям, роблячи його тьмяним", - говорить Тіна Оутен.

"Коли пасма пошкоджуються, особливо від тепла або агресивних хімікатів, вони починають ламатися і не відбивають світло належним чином. Найголовніше для блискучого волосся - це те, щоб кутикула волосся була закритою і гладенькою, щоб вона могла відбивати світло", - додає Таунсенд.

Ополосніть волосся холодною водою після миття

За словами Тіни Оутен, такий "бабусин метод" справді працює. Після миття голови змийте кондиціонер із волосся теплою водою, щоб відкрити кутикулу і дозволити поживним речовинам увібратися. Потім промийте волосся холодною водою, щоб кутикули закрилися, а пасма стали більш гладенькими і блискучими.

Спробуйте освітлюючий шампунь або яблучний оцет

"Якщо ви вважаєте, що ваше волосся стало тьмяним і не укладається належним чином, спробуйте пару разів помити голову освітлюючим шампунем, або обполіскувати розчином яблучного оцту раз на тиждень, — радить зіркова перукарка з Лос-Анджелеса Кларіс Рубінштейн. - Це видаляє з волосся всі надлишки доглядових продуктів, а також залишки жорсткої води та забруднюючі речовини. Щось на кшталт "перезавантаження" для шкіри голови".

Читайте також: Грубі помилки у фарбуванні волосся, які можуть повністю його зіпсувати.

Використовуйте м'яку щітку для волосся

Перукарка Марша Брейді розповіла, що сальні залози виробляють себум - натуральні олії для шкіри голови та блиску волосся. Якщо щодня розчісувати волосся м'якою щіткою, ви рівномірно розподілите себум від коренів до кінчиків, що додасть пасмам блиску та природної м'якості.

Зробіть колір волосся темнішим

За словами Тіни Оутен, темне волосся краще відбиває світло, ніж світле. Це не означає, що ви маєте негайно відмовлятися від блонду. Хороший колорист порадить невеликий контраст із меліруванням. Такий підхід може зробити ваше волосся більш блискучим і візуально об'ємнішим.

Фото: Getty Images

Перейдіть на шовкову наволочку

Шовкові наволочки зменшують тертя і ламкість вашого волосся, пригладжують його і допомагають підтримувати його блиск. Якщо спати на шовковій наволочці, вранці волосся виглядатиме більш гладким і здоровим.

Читайте також: Як вдала зачіска змінює зовнішність: 7 неймовірних прикладів.

Використовуйте олії для волосся

Добре зволожене волосся стає більш блискучим, а застосування олій — найшвидший спосіб його зволожити. За словами Марка Таунсенда, олії закривають кутикулу волосся і допомагають відбивати світло. Почніть з невеликої кількості, оскільки тонке волосся може виглядати жирним і навіть стати сухішим, якщо масло використовується занадто часто. Пару разів на тиждень – оптимальна частота. Протріть кінчики маслом для волосся і посушіть їх теплим феном, щоб надати блиску.

Раніше експерти пояснили, чи можна мити голову щодня.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю