Лайм

Чому волосся стає жирним після кондиціонера: сім помилок під час миття голови

Цих помилок часто припускаються через незнання

Щоб волосся було блискучим, експерти рекомендують використовувати кондиціонер під час миття голови. Але багато хто скаржиться, що після кондиціонера волосся швидко стає жирним, і мити його доводиться частіше. Причиною такої проблеми може бути неправильне використання кондиціонера для волосся. Ось які помилки роблять найчастіше.

Читайте також: Волосся як солома: чому воно псується і що робити, щоб його поліпшити.

Фото: Getty Images

Ви наносите кондиціонер на корені волосся

Шкіра голови виробляє себум – натуральний секрет, який її зволожують. Якщо поверх нього нанести кондиціонер, шкіра стане дуже жирною, і це позначиться на стані волосся. Використовуючи кондиціонер, приділяйте більше уваги кінчикам. Це найсухіша і пошкоджена частина нашого волосся, і себум на них не потрапляє. Щоб волосся не стало жирним, не слід наносити кондиціонер вище рівня вух.

Ви використовуєте забагато кондиціонера

Кількість використовуваного продукту може різнитися залежно від типу і довжини волосся. Але навіть якщо у вас довге сухе волосся, надлишок кондиціонера може перенаситити його зволожуючими речовинами, зробити пасма важчими, надати їм жирного, неживого вигляду.

Ви занадто довго тримаєте кондиціонер на волоссі

Занадто довге використання кондиціонера може негативно вплинути на ваше волосся. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці і не намагайтеся носити засіб як маску для волосся. Більшість експертів погоджуються, що кондиціонер достатньо залишати на 2–3 хвилини. Рекомендований час може змінюватись в залежності від формули.

Читайте також: Чим краще розчісувати волосся: коли підійде щітка, а коли - гребінь.

Ви погано змиваєте кондиціонер

Дуже важливо переконатися, що ви змили 100% засобу. Виняток становлять спеціальні незмивні кондиціонери для кучерявого або сухого волосся. Звичайний кондиціонер не призначений для того, щоб залишати його на волоссі.

Фото: Getty Images

Ви дуже часто миєте голову з кондиціонером

Частота використання кондиціонера може змінюватися в залежності від типу волосся, способу життя та погоди. Як правило, людям з тонким або жирним волоссям не слід використовувати кондиціонер більше 2-3 разів на тиждень. Те саме стосується людей, які часто зазнають фізичних навантажень. Якщо ви використовуєте кондиціонер щодня або навіть через день, можливо, настав час скоротити його використання.

Ваш кондиціонер містить силікони

Багато кондиціонерів містять силікони, які покривають стрижень волосся, утримуючи вологу і надаючи зачісці гладкого вигляду. На перший погляд це здається плюсом, але такі речовини накопичуються з плином часу, і волосся швидко починає виглядати жирним. Якщо ваш кондиціонер містить силікони, сульфати або парабени, краще підшукати собі інший, більш натуральний і легкий засіб.

Раніше ми розповідали, що роблять фіолетові шампуні, які стали хітовим засобом для фарбованого волосся.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати