Лайм

У Росії знайшли новий привід присоромити владу - про пожежі в Сибіру висловився навіть Леонардо ДіКапріо

Своє занепокоєння з цього приводу висловлюють і російські знаменитості

Голлівудський актор Леонардо ДіКапріо, також відомий як активний борець за природу і чистоту навколишнього середовища, висловив своє занепокоєння щодо пожеж в лісах Росії, реальні масштаби і збитки яких приховуються державою.

Пост актора в Instagram отримав активний відгук російськомовної аудиторії. У коментарях користувачі соцмережі дякують ДіКапріо за турботу і ставлять зірку Голлівуду в приклад російській владі.

"Полярне коло страждає від безпрецедентної кількості лісових пожеж, що є ознакою кліматичної кризи. Гігантські пожежі в Гренландії, Сибіру та Алясці створюють стовпи диму, які можна побачити з космосу. Всесвітня Метеорологічна Організація заявила, що ці пожежі виділили за місяць стільки вуглекислого газу, скільки вся Швеція за рік", - написав у своєму пості зірка "Титаніка".

Менш ніж за добу відео про пожежі, запропоноване актором у соцмережі, зібрало понад 900 тис. переглядів. У коментарях фоловери висловили занепокоєння, жителі Росії - подяку.

"Навіть Лео не байдужі наші пожежі, коли наша влада зверне увагу на цю катастрофу?", "Дякую, Лео! Ми не забудемо", "Дякуємо дуже, просто Людина з великої літери", "Врятуйте Сибір. Влада не діє!" - зазначили в коментарях .

Згідно з останніми даними організації Greenpeace, площа, пройдена лісовими пожежами в цьому сезоні, вже перевищила 12 млн га - це більше площі Португалії чи Словаччині та Хорватії разом узятих. Найпотужніші лісові пожежі в даний час вирують в Іркутській області, Красноярському краї та Якутії. В цілому загальна площа територій, який охоплені лісовими пожежами в Росії, складає близько 3 мільйонів гектарів.

Своє занепокоєння з цього приводу висловлюють і російські знаменитості - пародист Максим Галкін, гуморист та співак Семен Слєпаков та інші.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами