RU  UA

Події

Британців схвилювала новина про смерть Єлизавети II: іменитий журналіст виступив із заявою

У мережі поширився черговий гучний фейк про здоров'я Її Величності

Королева Великобританії Єлизавета II жива і почувається добре. Її Величність як і раніше готується до візиту президента США Дональда Трампа, а розмови про її серцевий напад - фейк.

Так головний редактор профільного видання Royal Central Чарлі Проктор прокоментував розмови про раптову смерть королеви, які з'явилися в чатах месенджера WhatsApp. Причиною цього став скрін групового листування, один з учасників якого поділився інформацією про смерть Єлизавети II, посилаючись нібито на перевірені джерела.

Користувач з ніком Gibbo став стверджувати, що увечері 1 грудня Єлизавета II померла в результаті серцевого нападу, однак члени королівської родини мають намір деякий час тримати цю інформацію в секреті.

Скріншот поширили сотні групових чатів. Незважаючи на відсутність будь-якої офіційної інформації, британці стривожилися не на жарт. Проте незабаром чутки поспішив спростувати журналіст Чарлі Проктор, головний редактор видання, присвяченого життю найбільш обговорюваної родини Британії:

"Бачу, ми дочекалися того часу, коли я змушений спростовувати чутки про смерть Її Величності. Королева не померла. Вона жива і здорова, і з нетерпінням чекає зустрічі з президентом Трампом та іншими світовими лідерами у Букінгемському палаці", - написав він на особистій сторінці в Twitter.

Пост журналіста доволі скоро зібрав понад 10 тис. лайків і тисячі коментарів. Користувачі соцмережі по-різному відреагували на цю новину - хтось обмежився жартами, хтось же зажадав покарання для винуватців поширення неправдивої інформації.

  • Раніше королівська родина привітала принца Чарльза з днем народження зворушливими сімейними фото. Спадкоємцю британського престолу виповнився 71 рік.
  • Меган Маркл і принц Гаррі не святкуватимуть Різдво з королівською родиною. У таблоїдів з'явився новий привід для пліток, але в Букінгемському палаці поспішили відразу ж їх розвіяти.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Певица Светлана Лобода исполнила Щедрик Леонтовича с 100 украинских латвийских детей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

В Киеве на Террасе River Mall пройдет премьера культового спектакля Здравствуйте я ваша тетушка с Алексеем Вертинским

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Спивоче поле откроется Магический сад – парк со сказочными героями, цветочными инсталляциями и яркими фотозонами