Лайм

В Україні проведуть трансляцію онлайн-шоу Євробачення: коли і де дивитися

Глядачі почують всі конкурсні треки цього року

В Україні проведуть трансляцію альтернативного онлайн-шоу Europe Shine A Light, створеного організаторами Євробачення після скасування пісенного конкурсу в Роттердамі через коронавірус.

Онлайн-концерт відбудеться 16 травня о 22.00, його транслятором в Україні виступить "UA: Суспільне мовлення". Прямий ефір планується на каналі "UA: Перший", радіоефір - на "UA: Радіо Промінь". Також двогодинний концерт транслюватиметься на каналі Євробачення в YouTube.

Фото: eurovision.tv

Як повідомлялося раніше, в концерті візьмуть участь представники країн-учасниць, заявлені в програмі Євробачення-2020 року, а також переможці та зірки конкурсу минулих років. Таким чином глядачі почують всі конкурсні треки цього року, хоча сам формат Europe Shine A Light задуманий виключно як концерт без конкурсної основи.

Ведучими програми стануть Шанталь Янзен, Едсілія Ромблі та Ян Сміт, також заявлені раніше на проведення Євробачення-2020.

  • 18 березня організатори Євробачення-2020 прийняли остаточне рішення скасувати проведення пісенного конкурсу через епідемію коронавіруса. Конкурс Євробачення-2021 пройде наступної весни також в Роттердамі (Нідерланди).
  • Незабаром після цього в EBU (Європейській мовній спілці) анонсували серію домашніх концертів від артистів Євробачення, трансляція яких стартує на YouTube вже 3 квітня.
  • Тим часом концертний зал Ahoy в Роттердамі замість Євробачення-2020 прийме хворих коронавірус. 30 березня в ньому вже почалася робота по установці перших лікарняних ліжок.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами