Лайм

Режисер фільму "Земляни" відреагував на інцидент із заручниками в Луцьку

Режисер Шон Монсон вказав на головний меседж нашумілої картини

Документальний фільм "Земляни" (2005) не підтримує і не виправдовує будь-яких проявів терору.

Так режисер Шон Монсон, автор картини, прокоментував "4 Каналу" недавнє захоплення заручників в Луцьку і той факт, що терорист Максим Плохой вимагав від Володимира Зеленського закликати українців дивитися "Землян".

"Наш меседж - це співчуття до всіх живих істот, - вказав Монсон. - Зміст цього фільму - це глобальна бійня мільярдів беззахисних тварин, яка несе шкоду не тільки здоров'ю людини, але й є першопричиною кліматичних змін".

Постер фільму "Земляни" Фото: nationearth.com

У своєму коментарі Монсон підкреслив, що команда фільму спробувала звернути увагу людей цей факт не шляхом терору. "Ми щиро співчуваємо всім, хто пережив це випробування, і їх родинам. Вдячні представникам влади, які не допустили втрати життів", - додав він.

Документальний фільм "Земляни" вийшов на екрани в 2005 році, при цьому до сьогодні залишається одним з найбільш обговорюваних у своєму жанрі. Картина Шона Монсона піднімає питання расизму, сексизму, видової дискримінації та жорстокого поводження людини з тваринами - їх експлуатації нібито для одомашнення, розваг, наукових досліджень та з метою виробництва одягу або їжі.

У картині Монсона присутні кадри жорстокості, які були отримані знімальною групою завдяки прихованим камерам, встановленим у зоомагазинах, на фермах, в притулках для тварин, лабораторіях та на бойнях. Прочитати закадровий текст Монсон запросив актора та активіста-зоозахисника Хоакіна Фенікса, написати музику до фільму - композитора та вегана-активіста Moby.

Обережно! Фільм містить кадри насильства над тваринами, які не рекомендуються для перегляду дітям та людям зі слабкими нервами.

  • Нагадаємо, 21 липня озброєний чоловік, який назвав себе Максим Плохой, в центрі Луцька захопив автобус з пасажирами. Погрожуючи вибухівкою, злочинець почав сам дзвонити родичам заручників і передавати вимоги для українських міністерств, представників прокуратури, парламенту, церков, екс-президента Петра Порошенка - всі вони повинні були записати та опублікувати в мережі відео, на яких оголосять себе "терористами в законі".
  • Серед вимог Максима Плохого знайшлася окрема і для нинішнього президента України Володимира Зеленського. Терорист вимагав від гаранта опублікувати пост, в якому той закличе українців подивитися фільм "Земляни" 2005 року.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустить.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами