Лайм

У мережі обговорюють новий серіал HBO "Роки" - в ньому гей тікає з України після держперевороту

Думки критиків і глядачів про серіал розділилися

У Британії та США набирає популярність новий 6-серійний серіал "Роки" (Years and Years). У ньому бекграундом сюжету слугує не найкраща доля України.

Проект вийшов на британському BBC One 14 травня, а з 24 червня також став доступний на каналі HBO. Серіал розповідає про життя британської родини в недалекому майбутньому - у 2020-х. У ньому зібрано все, про що сьогодні так багато говорять в ЗМІ та соцмережах: війни, економічний занепад і тріумф популістів.

Картина розповідає глядачеві про Британію, яка все ж відокремилася від ЄС. В цей же час в Україні відбувся державний переворот, за підсумками якого при владі опинилися військові Російської Федерації. Лондон наповнили біженці з України, і один з них - головний герой на ім'я Віктор. Він гей, якому також довелося покинути батьківщину.

Серіал зачіпає нагальні проблеми, які в сюжеті призводять до плачевних наслідків і доволі-таки песимістичної картинки майбутнього.

Думки щодо серіалу "Роки" розділилися. Якщо одні називають його "милом" з драматургією найвищого класу, то інші вказують на занадто фантастичний сюжет - експресивну суміш футуристичної фантастики і політичної сатири. Думки критиків також неоднозначні. При цьому на іменитому порталі Rotten Tomatoes його рейтинг - 88%.

  • У популярному серіалі "Дивні дива-3" зіграв киянин - тепер він зірка соцмереж, дякує тисячам фоловерів за підтримку і намагається відповідати на тонни повідомлень в Instagram.
  • Уважні шанувальники серіалу "Гра престолів" знайшли пояснення дивної сцени з вбивством Короля Ночі Ар'єю Старк, яка раніше викликала безліч суперечок і критики. Схоже, автори саги піддивилися її в індійському кіно.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї