Лайм

Вийшов трейлер історичного фільму про Голодомор в Україні "Ціна правди": відео

Стрічка вийде в прокат 28 листопада 2019 року

Вийшов трейлер історичного фільму "Ціна правда" про журналіста Гарета Джонса, який першим розкрив світові правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Режисером стрічки виступила номінантка на премію "Оскар" Агнешка Холланд, головні ролі виконали Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард і Джозеф Моул.

Фільм спільного виробництва України, Польщі та Великобританії розповідає про події 1933 року. Досвідчений валлійський журналіст і радник британського прем'єр-міністра Гарет Джонс приїжджає за новою історією в Москву, де знайомиться з Адою Брукс, яка розкриває йому правду про "радянську утопію". Незважаючи на погрози спецслужб СРСР, Гарет починає розслідування, їде в Україну і спостерігає найбільшу трагедію українського народу - Голодомор. Пізніше відкриття Джонса стають основою для алегоричного роману Джорджа Овелла "Колгосп тварин" (1945).

Консультантом проекту став Тімоті Снайдер - американський історик і письменник, професор Єльського університету, який у своїй монографії "Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним" обґрунтував тезу про те, що радянський і нацистський режими знищили близько 14 млн жителів на території України, Польщі, Білорусі, Прибалтики і в західних областях Росії.

Фільм знімали в Україні, Польщі та Шотландії. В Україні зйомки проходили в Харкові, найбільшу площу якого тимчасово закрили для жителів і гостей міста.

"Ціна правди" була показана на Берлінському міжнародному кінофестивалі-2019 і отримала головну нагороду 44 Фестивалю польських художніх фільмів "Золоті Леви".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї