Лайм

Джокер в центрі скандалу: сім'ї жертв масових убивств бояться, що фільм спровокує насильство

Прем'єра "Джокера" відбудеться 3 жовтня

У 2012 році в місті Аврора, штат Колорадо, сталася стрілянина: у місцевий кінотеатр Cinemark увірвався озброєний чоловік з помаранчевим волоссям і почав вбивати глядачів. В ту ніч в кіно показували фільм Крістофера Нолана "Бетмен: Відродження легенди". Напад забрав життя 12 осіб, ще 70 отримали поранення. Напередодні виходу драми "Джокер" про славетного ворога Бетмена публіка почала виражати занепокоєння.

Фото: imdb.com

На початку жовтня світові кінотеатри покажуть фільм Тодда Філліпса "Джокер", і члени сімей жертв масової стрілянини в Аврорі висловили стурбованість з приводу його потенційного впливу. Вони відправили кінокомпанії Warner Bros. лист з проханням лобіювати збройову реформу. Копію цього листа отримав журналіст The Hollywood Reporter.

Видання повідомляє, що в листі немає закликів бойкотувати фільм. У ньому міститься прохання до Warner Bros. використовувати свій "політичний вплив і важелі впливу в Конгресі для активного лобіювання збройової реформи". Кінокомпанія, в свою чергу, заявила, що ані персонаж Хоакіна Фенікса, ані фільм "Джокер" не є "схваленням будь-якого роду насильства в реальному світі".

Стрілка з Аврори Джеймса Холмса порівнювали з популярним супротивником Бетмена, тому що у нього були яскраво-помаранчеве волосся. У повідомленнях очевидців вказувалося, що під час арешту він називав себе "Джокером", але видання Denver Post спростовує це.

Фото: thesun.co.uk

На сайті кінотеатру, де сталася трагедія, не заявлені майбутні сеанси "Джокера". Співробітник Cinemark сказав THR, що там фільм показаний не буде.

Сенді Філліпс, чия 24-річна дочка Джесіка Гаві була серед убитих, зізналася THR, що стурбована потенційним впливом Джокера на психіку людей, що знаходяться на межі.

"Мене турбує, що цей фільм може надихнути людину, яка знаходиться на межі і хоче бути масовим вбивцею", - говорить жінка.

Хоакін Фенікс, який грає головну роль у фільмі, нещодавно покинув інтерв'ю з кінокритиком The Telegraph Роббі Колліном. Журналіст охарактеризував персонажа Фенікса як "нестабільного, жалюгідного аутсайдера з мисленням масового вбивці". Він запитав Фенікса, чи хвилюється він, що фільм може надихнути людей, які ототожнюють себе з ним. Фенікс пізніше повернувся до інтерв'ю, але Коллін написав, що актор був розгублений, тому що раніше йому не задавали подібних питань.

"Джокер" отримав високу оцінку кінокритиків напередодні його виходу 4 жовтня, але огляди також відзначили його деталізоване графічне насильство. Джейсон Гуеррасіо з Business Insider назвав фільм "ультра-насильницької драмою", на яку вплинули такі фільми, як "Король комедії" і Таксист Мартіна "Скорсезе".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї