Лайм

У всесвіті "Зоряних воєн" з'явився персонаж з ім'ям загиблого в США студента-героя - хто він

Рідні Райлі Хауелла відвідали прем'єру нового фільму з його прахом

Незабаром після прем'єри саги "Зоряні війни: Скайуокер. Сходження" компанія Lucasfilm презентувала тематичну книгу "Зоряні війни: Скайуокер. Сходження - Візуальний словник", в якій з'явився персонаж з ім'ям Рай-Лі Хауелл. Як виявилося, таке ім'я магістр-джедай має не просто так.

Як пише SkyNews, автори книги дали персонажу ім'я американського студента Райлі Хауелла, який в квітні цього року загинув, рятуючи однокурсників під час стрілянини в Університеті Північної Кароліни. За життя хлопець був великим шанувальником "Зоряних воєн", тепер же його ім'я носить не просто магістр-джедай, а й офіційний історик Ордена джедаїв.

Райлі Хауелл Фото: news.sky.com/

30 квітня колишній студент університету відкрив вогонь в одній з аудиторій навчального закладу, застреливши одного студента і поранивши ще чотирьох. Тоді ж Райлі Хауелл кинувся на злочинця і повалив його на підлогу. Завдяки цьому вбивцю змогли обеззброїти і затримати, ось тільки вижити Хауелу не вдалося. Помітивши його стрибок, нападник встиг зробити кілька пострілів, які виявилися для хлопця смертельними.

Історія Райлі Хауелла не пройшла повз Lucasfilm. Коли там дізналися, що студент був великим шанувальником "Зоряних воєн", вони тут же знайшли спосіб вшанувати його пам'ять. Як пише джерело, рідні Райлі відвідала прем'єру нового фільму з його прахом, для якого в залі виділили окреме місце.

  • Поки "Зоряні війни: Скайуокер. Сходження" збирає змішані відгуки. Багато глядачів і критиків називають його найслабшою частиною трилогії, і режисер Дж. Дж. Абрамс після показу в Академії кінематографічних мистецтв та наук визнав правоту незадоволених.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї