RU  UA

Кiно

Оскароносний фільм "Паразити" внесли до Книги рекордів Гіннесса

За 92-річну історію премії подібних досягнень домігся лише фільм Пона Джун-Хо

Південнокорейський фільм "Паразити" режисера Пона Джун-Хо, який отримав цього року "Оскар" у категорії "Кращий фільм", внесли до Книги рекордів Гіннесса. За 92-річну історію існування премії картина стала першою, якій вдалося крім головної нагороди завоювати ще й статуетку в номінації "Кращий фільм іноземною мовою".

Відповідна інформація з'явилася на сторінці Книги рекордів у Твіттер. Що ж стосується фільму "Паразити", увечері 9 лютого крім перерахованих вище нагород він також був нагороджений статуетками за кращу режисуру і кращий оригінальний сценарій.

Комедійно-драматичний фільм Пона Джун-Хо розповідає про безробітну родину, яка будь-що-будь вирішує виправити своє фінансове становище за рахунок іншої забезпеченої сімейної пари. Для цього нероби вибирають не найтривіальніший спосіб, що достеменно змінює життя всіх героїв.

"Оскар" - не перша велика нагорода для "паразитів". У травні минулого року фільм був удостоєний "Золотої пальмової гілки" 72-го Каннського фестивалю.

  • Церемонія вручення кінопремій Оскар-2020 пройшла традиційно у театрі "Долбі". Пряму трансляцію із зали вели 225 країн, включаючи Україну.
  • Дивіться також за посиланню повний список лауреатів премії Оскар-2020 у 24-х номінаціях.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Как в домашних условиях сделать пастуший пирог со шпинатом, горохом, картофелем и фаршем, чтобы разнообразить привычное меню своей семьи