Лайм

Актор Стівен Фрай висловився про ситуацію в Білорусі і закликав Британію вжити заходів

Фрай підтримав санкції проти осіб, причетних до насильства, репресій і фальсифікації виборів в Білорусі

Британський актор і письменник Стівен Фрай перервав двомісячне мовчання в Twitter, щоб підтримати протестуючих в Білорусі. 62-річний артист закликав британський уряд ввести санкції проти людей, відповідальних за насильство проти мирних протестувальників.

"Минулого тижня в Білорусі президент Олександр Лукашенко, якого часто називають останнім диктатором Європи, вкрав у людей ще одні вибори. Після цього його уряд жорстоко придушує мирні протести, заарештовує і утримує тисячі. Жахливі докази тортур зараз стають надбанням громадськості. Актори Білоруського вільного театру були затримані і побиті, а зараз ми бачимо, як білоруський народ - робітники, художники, музиканти, журналісти та інші відважно повстають і захищають зміни, піддаючись величезному ризику, - говорить Фрай на відео. - Ми бачимо, як вся Білорусь бореться за свободу під біло-червоно-білими прапорами - кольорами співчуття і мужності. Я закликаю британський уряд діяти прямо зараз і підтримати санкції, введені Євросоюзом проти осіб, відповідальних за насильство, репресії і фальсифікацію виборів".

Стівен Фрай підтримав мирний опір диктаторського режиму і білорусів, які прагнуть до свободи і демократичних змін. У 2019 він також підписав "Відкритого листа проти політичних репресій в Росії".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа