RU  UA

Дізнатися

У Києві виконали знакові пісні незалежної України, але шоу може обернутися для Зеленського скандалом

Гурти "Бумбокс" та "Океан Ельзи" не давали згоди на використання своїх пісень під час концерту

24 серпня в Україні святкують День незалежності. З цього приводу на Софіївській площі в Києві відбулися святкові заходи, а також міні-концерт "Пісенна історія сучасної України", в рамках якого Олег Винник, Вєрка Сердючка, Ніна Матвієнко, Джамала, Потап та інші артисти виконали знакові пісні, які вийшли за останні 29 років.

І все б нічого, от тільки у деяких артистів виникли питання до Офісу президента. Зокрема представники гуртів "Океан Ельзи" та "Бумбокс" заявили, що не давали згоди на виконання їхніх пісень іншими артистами. На сторінці гурту Святослава Вакарчука у Facebook з'явилося відповідне звернення до команди Зеленського.

"Україна - це Європа. Європа - це повага до прав, в тому числі авторських. Чи не так, Офіс Президента України?" - поцікавилися представники ОЕ.

Інформацію про те, що пісні "Вахтерам" (гурту "Бумбокс") і "Там, де нас нема" ("Океан Ельзи") прозвучали без відома артистів-правовласників, "Громадському" підтвердили в обох гуртах.

"Ні, звичайно, ніхто не питав", - відповів на запитання журналістів менеджер "Бумбокс" Олексій Согомнов. У свою чергу, представниця ОЕ Вікторія Хоменко сказала наступне: "Ні, не давали дозвіл! Більш того [організатори концерту] навіть не зверталися".

Ні гурту ОЕ в Facebook, ні журналістам цю ситуацію в Офісі президента поки ніяк не прокоментували.

  • До Дня незалежності України theLime поспілкувався з українськими артистами, імена яких вже були на слуху в роки "перебудови". Ми попросили їх згадати кінець 80-х і початок 90-х, розповісти про своє бачення незалежної держави, очікування та реаліях сучасності. Читайте в ці дні на сторінках розділу бесіди з Богданом Бенюком, учасниками гурту "Брати Гадюкіни", Павлом Зібровим, Ніною Матвієнко, Романом Балаяном та Ольгою Сумською.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие