Лайм

Як закрити смачну аджику на зиму - простий рецепт і поради

Як приготувати смачну і корисну закуску

Календарна осінь вже настала, а це значить що пора поспішити з різними заготовками на зиму. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати і закрити смачну і ароматну аджику.

Для приготування вам знадобляться такі продукти: помідори (1.2 кг), морква (500 г), перець солодкий (500 г), перець гіркий (120 г), часник (100 г), цукор (100 г), рослинна олія (100 мл ), оцет (100 мл), сіль (0.5 ст. л.).

Фото: chudo-povar.com

Крок 1: Для початку потрібно помити всі овочі і ретельно обсушити їх паперовим рушником або серветками.

Крок 2: Тепер слід почистити моркву, помідори, перець і часник, нарізати на великі шматки і покласти в блендер. Також можна використовувати звичайну тертку, але в такому випадку краще надіти рукавички.

Порада: Якщо ви любите більш гостру аджику, не варто видаляти з гіркого перцю насіння. Так закуска вийде більш пряною та пікантною.

Крок 3: Тепер подрібнені овочі потрібно перекласти в каструлю, поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння, періодично помішуючи.

Крок 4: Прикрити кришкою (але не щільно) і варити близько 1 години, перемішуючи кожні 10-15 хвилин, щоб овочева маса не пригоріла до стінок і дна каструлі.

Крок 5: Через 1 годину потрібно додати всі спеції і добре перемішати майбутню аджику, потім знову поставити її на повільний вогонь і варити ще 10-15 хвилин.

Крок 6: В самому кінці слід додати оцет, перемішати і перекласти в заздалегідь заготовлені банки в гарячому вигляді. Закрити кришками, перевернути догори дном і укутати в ковдру до повного охолодження.

Крок 7: Коли банки охолонуть, їх можна буде переставити в будь-яке прохолодне темне місце для тривалого зберігання.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації