Лайм

Вчені розповіли про несподівану користь жиру на ногах

Жирова тканина навколо ніг може виявитися корисною для гіпертоніків

Дослідники припустили, що наявність більшої кількості жирової тканини навколо ніг сприяє зниженню артеріального тиску. Це відрізняє жир на ногах від жиру в інших місцях людського тіла, пише Eurek Alert.

Фото: pxhere.com

"Достеменно відомо, що жир навколо талії шкідливий для здоров'я, але цього не можна сказати про жир на ногах. Якщо у вас жир навколо ніг, це, швидше за все, непогано і може навіть захистити вас від гіпертонії", - заявив Ааюш Візарія з Медичної школи Рутгерс в Нью-Джерсі.

Щоб дійти такого висновку, команда вивчила дані 6000 дорослих учасників Національного обстеження стану здоров'я і харчування в 2011-2016 роках. Вони зіставили процентне співвідношення жирової тканини ніг з артеріальним тиском і виявили, що ті, у кого відсоток жиру на ногах вищий (більше 34% для чоловіків і більше 39% для жінок), рідше страждають від гіпертонії. Підвищеним артеріальним тиском в даному випадку вважалося > 130/80 мм рт. ст.

"Наше дослідження продовжує дискусію про те, що справа не тільки в тому, скільки у вас жиру, але і в тому, де він знаходиться, - зазначив Візарія. - Якщо ці результати підтвердяться в більш великих і надійних дослідженнях, це може вплинути на догляд за пацієнтами".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також