Лайм

На парковці раптом проявилася ікона, намальована крейдою 13 років тому - люди вірять в диво, але не в хімію

У портреті Діви Марії розглянули "знак з небес"

На парковці в Мексиці раптом проявився портрет Діви Марії, намальований там крейдою 13 років тому. Люди вирішили, що це чудо, огородили місце на асфальті фішками і вже принесли до нього квіти та свічки. Але, схоже, варто було просто згадати основи хімії.

Як пояснили представники влади мексиканського містечка Монтеррей, де нещодавно проявився портрет Діви Марії, в 2007 році на цьому місці ікону намалював невідомий художник, пише Odditycentral. Але що цікаво, чоловік зобразив матір Ісуса Христа звичайною крейдою для малювання. Але ж навіть дітям відомо, що довше кількох днів такі малюнки на асфальті зберігатися не можуть.

Фото: odditycentral.com

Фотографія "чуда" тут же поширилася соцмережами і незабаром на місцевій парковці почали збиратися віряни. Люди поклали до ікони квіти та запалили свічки, а ще час від часу поливають асфальт водою, щоб малюнок було видно краще.

Через кілька днів чутки про події в місті дійшли і до самого художника, який намалював портрет крейдою. Побачивши знімки, він підтвердив, що це той самий малюнок, при цьому так само не став розкривати свого імені.

Люди в соцмережах встигли назвати портрет "знаком з небес", хтось розглянув у ньому послання людству, яке переживає всі труднощі 2020 року, а деякі просто посміхнулися і нагадали учасникам дискусій про елементарну хімію.

"Пояснення просте: деякі мінеральні пігменти вступають в реакцію з кислотністю води, - написав у Twitter користувач з ніком Saigón Hernández. - Про це має знати будь-яка людина з початковою освітою в області хімії".

  • Дивіться також на theLime роботи художника з Австралії, який прославився завдяки унікальним портретам, які він створює за допомогою кольорових олівців. Вся справа в тому, що вони настільки реалістичні, що часом їх складно відрізнити від фотографій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil