RU  UA

Дізнатися

Вам радять олію з виноградних кісточок? Ось 5 фактів про нього і його властивості

Спробуйте використати цей продукт в кулінарії та косметології

Всі ми хоч раз у житті пробували виноград, а може, і кілька його сортів, пили виноградний сік або вино, але ніколи не замислювалися про користь виноградних кісточок. Виявляється, з них роблять олію, яке має багато корисних властивостей і застосовується в кулінарії, косметології та лікувально-профілактичних цілях.

У складі олії з виноградних кісточок - лінолева кислота, яка необхідна для нормальної життєдіяльності організму. Вона підтримує еластичність і здоров'я шкіри, правильну роботу серця, імунної системи і ліпідного обміну. Крім того, ця кислота сприяє поліпшенню функціонування ендокринної, нервової систем, прискореному виведенню з організму шлаків, токсинів, солей важких металів, радіонуклідів.

Також це олія містить вітаміни А, Е і С, мікро- і макроелементи, фітостероли, флавоноїди, фітонциди, дубильні речовини і ензими.

Фото: pinterest.com

Використання олії під час приготування їжі сприяє профілактиці сепсису, перитоніту, апендициту, захворювань центральної нервової системи і периферійної нервової системи.

Крім того, вживаючи цю олію, ви можете схуднути. Лінолева кислота стимулює розщеплення жирів і зменшує їх всмоктування. Тому ви можете заправляти салати цією олією. Його смак дуже ніжний, з вираженими пряними нотами, злегка відчутним гіркуватим ароматом горіха.

Особливістю виноградної олії є його стійкість до нагрівання - точка "кипіння" становить 216°С, що дозволяє використовувати його для приготування різноманітних страв у фритюрі або для смаження овочів, риби, м'яса на сковороді.

Фото: pixabay.com

У косметології також широко використовують олію виноградних кісточок. Так, наприклад, якщо у вас жирна шкіра - ви можете спробувати цю олію, так як воно швидко вбирається і не залишає жирних слідів і відчуття липкості.

Також можна використовувати цю олію для росту і блиску вій, брів і волосся - для цього нанесіть його пару крапель на ці ділянки.

Якщо ви любите масаж - спробуйте зробити його з олією виноградних кісточок. Воно покращує колір шкірних покривів, повертає здоровий, гарний зовнішній вигляд, сприяє швидкому відлущуванню відмерлих клітин і надає легку відбілюючу дію.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ