Лайм

Вчені створили супербілий колір - він допоможе боротися зі спекою та економити на електриці

Новий білий колір здатний відбивати сонячні промені на 95,5%

Група вчених з Університету Пердью (Індіана, США) презентувала фарбу "Супербілий" відтінку. Цей колір нібито здатний відбивати сонячні промені на 95,5%, допоможе охолоджувати приміщення та навіть економити на електриці.

Як пише Artnet News, у новій "Супербілий" фарбі міститься карбонат кальцію, що сприяє більш активному відбиванню сонячних променів. При цьому він коштує дешевше за інші хімічні речовини.

Фото: news.artnet.com

Для прикладу вчені пропоную пофарбувати у "супербілий" колір дах житлового будинку, таким чином можна економити на електроенергії по долару в день. "Супербілий" нібито можна використовувати і для боротьби з кліматичними змінами, адже він відбиває сонячне світло і таким чином випромінює тепло в космос.

Отримавши задовільні результати досліджень, вчені почали роботу над тим, щоб надати аналогічних властивостей і іншим відтінкам. Примітно, що раніше подібні спроби вже робилися. Зокрема, в квітні цього року художник Стюарт Семпл презунтував "най-найбіліший" колір.

  • Раніше інститут кольору Pantone презентував новий відтінок червоного і присвятив його менструації. У компанії мають намір боротися із соромом навколо "найнормальнішої з функцій організму".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Зірку "Піратів карибського моря" загризла акула: що відомо про трагічну загибель актора

Актор та професійний серфер Тамайо Перрі трагічно загинув Гаваї від укусів акули

Втратив зв'язок на 1,5 місяці: зірка "Х-фактору" розповів про зникнення мами на початку війни

Співак та фіналіст проекту Х-фактор Дмитро Волканов згадав, що не міг півтора місяця додзвонитися до своєї матері на початку війни

Військовий та поет Олексій Бик висміяв Сергія Жадана, який мобілізувався до війська

Військовий та поет Олексій Бик висміяв Сергія Жадана, якого сфотографували в одному із закладів Харкова