Лайм

Вчені створили супербілий колір - він допоможе боротися зі спекою та економити на електриці

Новий білий колір здатний відбивати сонячні промені на 95,5%

Група вчених з Університету Пердью (Індіана, США) презентувала фарбу "Супербілий" відтінку. Цей колір нібито здатний відбивати сонячні промені на 95,5%, допоможе охолоджувати приміщення та навіть економити на електриці.

Як пише Artnet News, у новій "Супербілий" фарбі міститься карбонат кальцію, що сприяє більш активному відбиванню сонячних променів. При цьому він коштує дешевше за інші хімічні речовини.

Фото: news.artnet.com

Для прикладу вчені пропоную пофарбувати у "супербілий" колір дах житлового будинку, таким чином можна економити на електроенергії по долару в день. "Супербілий" нібито можна використовувати і для боротьби з кліматичними змінами, адже він відбиває сонячне світло і таким чином випромінює тепло в космос.

Отримавши задовільні результати досліджень, вчені почали роботу над тим, щоб надати аналогічних властивостей і іншим відтінкам. Примітно, що раніше подібні спроби вже робилися. Зокрема, в квітні цього року художник Стюарт Семпл презунтував "най-найбіліший" колір.

  • Раніше інститут кольору Pantone презентував новий відтінок червоного і присвятив його менструації. У компанії мають намір боротися із соромом навколо "найнормальнішої з функцій організму".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Живе в Іспанії та підтримує українців: де зараз 24-річний син Ірини Білик

Який вигляд має старший син Ірини Білик Гліб Оверчук і чим він зараз займається

Люблю тебе, моя Королево: Арсен Мірзоян красиво привітав дружину з річницею шлюбу

Музикант Арсен Мірзоян красиво привітав Тоню Матвієнко з сьомою річницею шлюбу. Зіркова пара вже протягом семи років в офіційному шлюбі.

ONUKA пригадала, як народжувала другу дитину під час війни

Onuka пригадала, як в самий розпал війни народжувала другу дитину. Співачка одразу ж після пологів перебувала в укритті.