Лайм

У Тихому океані знайшли величезний кораловий риф - він виявився вищим за найвідоміші хмарочоси світу

Висота рифа перевершує Емпайр-стейт-білдінг, Сіднейську телевежу і вежі Петронас в Малайзії

У гряді Великого Бар'єрного рифа біля узбережжя Австралії вперше за 120 років виявили масивний окремий кораловий риф. Вчені Океанського інституту Шмідта виміряли його висоту і з подивом констатували, що вона перевищує 500 м. Для порівняння, знаменитий 103-поверховий хмарочос Емпайр-стейт-білдінг в Нью-Йорку нараховує всього 443 м, пише Science Daily.

Фото: Schmidt Ocean Institute

Гіганта вперше виявили 20 жовтня під час підводного картування дна північної частини Великого Бар'єрного рифа. Після цього команда вчених відправила на розвідку підводного робота SuBastian, занурення якого транслювалося в прямому ефірі на YouTube.

Біля основи риф має ширину 1,5 км і піднімається у висоту на 500 м, а його вершина знаходиться всього в 40 м від поверхні моря. З початку XIX століття дослідникам вдалося знайти в цьому районі всього 7 подібних рифів.

"Це несподіване відкриття підтверджує, що в нашому океані ще є невідомі структури і нові види. Рівень наших знань про те, що знаходиться на глибині, довгий час був вкрай обмеженим. Завдяки новим технологіям, які працюють як наші очі, вуха і руки, нам відкриваються океанські пейзажі, екосистеми і різноманітні форми життя, які поділяють з нами планету", - сказала Венді Шмідт, співзасновник Океанського інституту Шмідта.

Раніше цього року команді вдалося виявити в Індійському океані найдовшу зареєстровану морську істоту - 45-метровий сифонофор, а також до 30 нових видів, включаючи риб, коралів і губок.

  • Археологи знайшли стародавнє місце жертвопринесення. Моторошно, але через 500 років в землі жертви відмінно збереглися. Вчені припускають, що вони були піднесені богам інків.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту