Лайм

У Франції знайшли 100-річну записку часів Першої світової війни - її відправили голубиною поштою

Послання було запечатаним у капсулі з 16 липня 1916 року

В Ельзасі під час прогулянки полем французька пара знайшла крихітну капсулу, яка виявилася посланням часів Першої світової війни. Невідомий прусський піхотинець з Інгерсгайму відправив його за допомогою голубиної пошти, але птах, очевидно, так і не дісталався до вищого офіцера, пише The Guardian.

Фото: Sébastien Bozon / AFP / Getty Images

Куратор музею Лінге в Орбей Домінік Жарден розповів, що лист написаний німецькою мовою ледь розбірливим почерком. Імовірно, він був відправлений 16 липня 1916 року, за 2 роки до закінчення Першої світової війни.

"Взвод Поттхоф прийняв на себе вогонь і через деякий час відступив. В Фехтвальде вийшла з ладу половина взводу. Взвод Поттхоф відступає з великими втратами", - йдеться в посланні.

Знахідку французької пари назвали дуже цінною і рідкісною. Для розшифровки куратор музею в Орбей заручився допомогою товариша з Німеччини, і тепер крихітний клаптик паперу стане частиною постійної експозиції.

  • Сім'я отримала листівку через 100 років після відправлення. Так сильно пошта ще не спізнювалася, адже в 1920 році 9-річна дівчинка так і не отримала послання від своєї кузини.
  • Раніше ми розповідали, як житель іспанського міста Убеда планував зробити ремонт в своєму будинку, але навіть не підозрював, до чого призведе ця затія. Демонтувавши одну зі стін, чоловік виявив унікальну знахідку, про існування якої не міг і подумати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності